Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Mogućnost trudnoće?


Autor Poruka

makronka

10.02.2021. 21:30

Postovani,

Uzimam Logest već godinu dana. Obično ih pijem oko 23 sata. Ne mogu se sjetiti da sam ju jučer popila iako tablete u blisteru nema. Nezasticeni odnos imala sam u ned i u pon. Ovaj blister sam tek započela u oetak, te mi je jučer bila 5 pilula. Zbog nesigurnosti dali sam ju popila ili ne, zanima me mogu li popiti tabletu unaprijed oa ću tako na kraju blistera jmati tabletu manje? Ili sto mi je činiti? Koliko je šansa od trudnoće ukoliko tabletu jučer nisam popila, a ako danas ne popijem 2? Hvala hnaprijed

Ivo Balenović, dr. med.

11.02.2021. 07:50

Poštovana, možete danas uzeti novu tabletu ranije i nastaviti s redovitim uzimanjem. Mogućnost da bi se zbog jedne propuštene tablete (tj. zbog kašnjenja s uzimanjem) uspostavila ovulacija je samo puka teorija.

makronka

11.02.2021. 15:20

Poštovani budući ds je bila riječ o propuštenih tableti u utorak, kako nisam dobila nikakav odgovor, nisam uzela dodatnu tabletu. Već sam samo jučer u arijedu navečer popila pilulu od srijede, danas u cet ću od cetvrtka.
Pretpostavljam da sam popila i u utorak pa da se ne sjećam kada, jer pilule u blisteru nema i nehnam kako je mogla sama ispasti. Smatrate li ds je bolje da danas popijem 2 u toku dana ili da nastavim redovno uzimati?

Brine me nezaštićeni odnos u ponedjeljak, i opcija ds je pilula u utorak nekako ioak preskočena a to je početak novog blistera

Ivo Balenović, dr. med.

12.02.2021. 08:00

Nastavite s uobičajenim uzimanjem. Šansa da se desi ovulacija samo je teorija.

makronka

01.03.2021. 11:00

Poštovani, u petak sam popila zadnju tabletu te je menstruacija trebala doći danas, sutra. Danas imam tamnosmeđi iscjedak(ujutro kad sam se probudila, do sada ga opet nisam jmala) pa me zanima postoji li mogućnost trudnoće budući da je nezaštićeni odnos bio 08.02 i 15.02. Neznam može li to možda biti implatacijsko krvarenje te kako ga razlikovati od običnog krvarenja?

Ivo Balenović, dr. med.

01.03.2021. 21:25

To je menstruacija. Kod žena koje uzimaju kontraceptive, krvarenja su oskudna i kratka. Ukoliko se želite uvjeriti, uradite test.