Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Venska tromboza


Autor Poruka

weltschmerz

17.04.2011. 16:45

Poštovana,
nedavno sam primjetila da mi je nekoliko vena na nogama dosta izraženo, tj. prije sam zamjećivala samo jednu venu na nozi, koja je sada još jače izražena. S obzirom na to bolje sam proučila noge i primjetila nekoliko izraženih vena na nogama. Pijem Qlaire pilule. Trebam li se zabrinuti s obzirom na to da su izražene vene "simptom" venske tromboze?

Natalija Beljo, dr. med.

17.04.2011. 22:46

Ne nužno, možete napraviti CD vena.Ukoliko bi osjetili grčeve ili bolove u nogama prekinite piti. Da li ste radili pretrage i imali tko u obitelji problema sa venama.?

weltschmerz

18.04.2011. 21:46

Ne razumijem na kakve pretrage mislite. Nisam radila ništa za što bih rekla da je vezano uz vene. Mislim da nitko nema problema, ali nisam sigurna. Jel taj CD vena mogu napraviti u Domu zdravlja?

Natalija Beljo, dr. med.

19.04.2011. 11:35

Mislila sam na jetrene enzime i mali koagulogram. CD( color dopler) vena nažalost ne možete obaviti u DZ već morate u bolnicu.

weltschmerz

26.04.2011. 21:46

radila sam samo to s krvi, ništa drugo... mislite li da bih trebala?

Natalija Beljo, dr. med.

26.04.2011. 22:15

Ako je to bilo u redu onda tnci nisu od OHC probajte piti Mg direct.

Cibo1

17.02.2021. 15:10

Poštovani!
Pijem kontracepcijske pilule sad vec 6 mjeseci, ali ponekad znam osjecati blagu bol u listovima, ona nije pristuna kad hodam ili stojim vec samo kad rukom pritisnem list. Bol osjecam i kad pomicem skocni zglob. Bila sam na pretragama krvi na koje me poslala ginekologica prije mjesec dana i sve je bilo uredu. Od hormona, triglicerida itd..Nije se radilo protrombinsko vrijeme. Inace ne pijem nikakve druge lijekove niti imam bilokoji od rizika za ne uzimanje kontracepcije. Nedavno sam pocela citati o venskoj trombozi uslijed koristenja kontracepcije te sam sada jako zabrinuta. Inace u obitelji su oba dva djeda umrla od srcanog udara ali u kasnijoj zivotnoj dobi (nakon 60. god zivota). Dali je ovakva bol i blago zatezanje u listovima bez ikakvih drugih simptoma razlog za brigu??
Hvala unaprijed na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

18.02.2021. 11:20

Poštovana, obzirom na simptome i činjenicu da uzimate kontraceptive savjetujem pregled vaskularnog kirurga i doppler vena.

Noranora

02.03.2021. 17:50

Poštovani, budući da sam se preopteretila trombozom, embolijom.. a u svemu ostalom mi OHC izuzetno odgovara i poboljšava život, odlučila sam napraviti testove na trombofiliju. Nisam sigurna koje pretrage bi bilo najbolje napraviti. Pronašla sam paket koji uključuje Faktor V-Leiden, Faktor II-Protrombin, MTHFR 677 i MTHFR 1298. Pretpostavljam da to što već mjesecima koristim pilule ne utječe na rezultate ovih analiza, ali nisam sigurna za protein C, kojeg isto planiram ispitati. Ukoliko imate prijedloge za neke druge pretrage koje bi bilo bolje obaviti značilo bi mi da date savjet. Na ovom forumu sam pročitala da je jedna dr. napisala kako faktore koagulacije nema smisla raditi, tako da njih nisam planirala. Hvala puno i ugodan dan!

Ivo Balenović, dr. med.

03.03.2021. 12:40

Poštovana, uz navedene faktore uradite i faktor PAI-1. Koagulogram nema smisla raditi.