Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


nastavak


Autor Poruka

mići

09.04.2007. 11:20

zaboravila sam dodati da sam prije upotrebe kontracepcijskih pilula više manje imala redovite menstruacije, zanima me dali bi mogla nekako drugačije saznat u čemu je stvar a da ne idem kod ginekologa, i koliko treba proći vremena da mi kasni da bi se imala razloga početi brinuti, čitala sam da kontracepcija može biti uzrok gubitka menstruacije ali samo u 1 do 2 % osoba što mi se ćini vrlo malim pa nije valjda da sam ja među tim osobama? pomozite

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

09.04.2007. 15:35

Niste napisali koliko vam kasni, a niti da li dolazi u obzir trudnoća. Također, zanimalo bi me što znači "više manje" redovne menstruacije?

mići

09.04.2007. 17:00

danas je 6 dan kako mi kasni, trudnoća je moguća ali ne u potpunosti jer smo partner i ja koristili kondom tijekom odnosa mislim sutri kupiti test za trudnoću pa to opciju isključiti u potpunosti ili pak saznat da je to uzrok, ali me zanima ako nije to što bi moglo biti još?? Manje više redovite menstruacije bi značile da sam dobivala svakih 28-30 dana možda mi je dva puta od kad imam spolni odnos kasnila po 3-4 dana.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

09.04.2007. 22:20

E sad je malo bolje. Napravite test, kad to isključite mislim da ćete brzo dobiti menstruaciju, ne čini mi se da ste u onaj 1-2% za postpill amenoreju.

mići

10.04.2007. 09:20

jutros sam napravila test koji je negativan,sad bi me zanimalo koliko još trebam čekati prije nego što se trbam počet brinut zašto mi ne dolazi? Dali postoji neko vrijeme koje je normalno za kašnjenje menstruacije nakon konzumiranja pilule???' Mnogo Vam hvala na pomoći i što ste mi odgovarali i za vrijeme praznika nisam očekivala odgovor. Hvala Hvala

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

10.04.2007. 11:35

Nema na čemu, ima interneta i na odmoru. 6 tjedana od zadnjeg krvarenja je nekakvo uobičajeno vrijeme kad očekujemo menstruaciju, ali nije neobično i duže čekati. Inače, budući niste trudni, niš koristi od brige jer ne očekujemo neku tešku bolest - koristite kondom i čekajte, a ako menstruacija ne dođe za još mjesec dana uputite se ginekologu.

mići

10.04.2007. 13:35

još jedno pitanje što se toga tiče, ukoliko mi menstruacija ne dođe dali to može utjecati na moju plodnost tj. dali mogu postati neplodna i nikad ne moći imati djece ili se to pak uspješno liječi? naravno mislim ako mi to bude zbog uzimanja kontracepcije?

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

10.04.2007. 18:05

Iz principa ne odgovaram na pitanja koja se tiču teorije strahova unaprijed. Dakle, ne brinite toliko unaprijed! Sve se danas može liječiti.