Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Osip I kontraceptivne pilule


Autor Poruka

Jelenapppp

14.09.2018. 21:45

Ujutro kada sam se probudila po dlanovima sam imala crvene sitne tackice koje mi nikada nisu izasle ranije. Nije me svrbelo ni nista prvog dana, sledeceg jutra poceo je svrab i izaslo mi je i na tabanima. Ne znoje mi se ruke ni malo ni tabani i nikad nisam imala problema sa znojenjem dlanova i nogu, doktorka i pored toga mi je rekla da je to od znoja.. Imala sam problema sa stomakom zadnjih 3,4 dana. Trenutno sam na 17-toj piluli ovog meseca, ovo mi je prvi mesec na kontrac pilulama, koristim TabDaylette. Pijem sada Esradin protiv alergija i mazem ciljano na osip Triderm mast. Nateceni su mi dlanovi puni sitnih bubuljica koje bole i svrbe. S obzirom da sam pri kraju kutije kontrac pilula sta da rAdim, da li je moguce da se sve ovo desava tek sada. Sve ostalo je ok, nemam problema da disanjem ili nekim naticanjem itd sem dlanova punim plikčićma... sta ce se desiti ako prestanem da pijem kontrac pilule sad i da li uopste da prestanem...? Molim vas na brzom odgovoru

Ivo Balenović, dr. med.

15.09.2018. 10:00

Poštovana, dok Vam se simptomi ne povuku prestanite s uzimanjem tableta. Moguće da se radi o alergiji, ali moguće da je i virus u pitanju. S tabletama možete nastaviti kad Vam se stanje popravi. Ne može se ništa dogoditi. U vrijeme dok ne uzimate tablete koristite druge metode kontracepcije.

Jelenapppp

18.09.2018. 17:30

Osip je prosao, danas sam dobila menstruaciju, par dana ranije nego sto sam trebala. Prestala sam da pijem pilule kao sto ste rekli. Ja sam ovog meseca pocela sa kontrac. pilulama i stigla sam do 17-te tablete TabDayleta. Posto sam imala alregiju iz nepoznatog razloga prekinula sam da ih pijem, danas sam dobila, da li da pocnem od prvog dana mesntruacije sa pilulama, da li mogu da iskoristim tablete iz trenutne kutije ili moram da zapocnem novu? I da li sve tablete imaju isti broj hormona sem naravno onih placebo u kutiji?
Ps. Zadnji put kada sam uzela pilulu je bilo pre 3-4 dana

Ivo Balenović, dr. med.

19.09.2018. 11:00

Poštovana, ukoliko 4 dana niste uzeli tablete započnite s novom kutijom po uobičajenom rasporedu uzimanja. U slučaju bilo kakvih nuspojava prekinite s uzimanjem i javite se liječniku.