Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pojacan sekret


Autor Poruka

Maree955

28.06.2018. 11:55

Postovanii,

Danas mi se na papiru pojavio sekret, sluzav, razvlaci se. To je prvi put da sam primetila tako, i sad pronalazim da tako izgleda sekret u ovulaciji. Medjutim ja pijem pilule logest vec 3 godine, pa do ovulacije ne bi trebalo ni da dodje.

Ivo Balenović, dr. med.

28.06.2018. 23:55

Poštovana, ako pijete tablete sekret sigurno nije posljedica ovulacije. Ukoliko imate popratne simptome kao što je svrbež ili peckanje, možda se radi o upali.

Mia1717

01.11.2018. 15:15

Postovani,
Vec neko vreme primecujem da imam beli sekret. Nemam ga konstantno, jednom do dva puta dnevno primetim kad se obrisem. Bila sam ginekologu, uradila briseve, mikrobioloske. Rezultat je bio dobar: nisu pronadene patogene aerobne i anaerobne bakterije, nisu pronadene gljivice, negativno za hlamidiju, mycoplazmu i ureaplazmu. Imam samo 1 partnera i samo zastitene odnose kondomom, ne koristim pilulu i nikad nisam. Pre nekoliko meseci sam imala cistu jajniku, ali na poslegnjem ultrazvucnom pregledu ciste vise nije bilo. Sta bi moglo da predizvikuje ovakav sekret, sa ogledom na to da je bris dobar? Takoge, nekad imam i bol u stomaku za vreme odnosa, ali ne uvek, dali to moze da bude radi sekreta? Koji je vas savet?
Hvala unapred.

Ivo Balenović, dr. med.

01.11.2018. 20:30

Poštovana, vaginalni sekret je normalna pojava koji vlaži i čisti rodnicu. Normalno je proziran ili mliječno bijeli, a pojačano se luči nakon spolnog odnosa ili vježbanja. Količina i rastezljivost ovisi o fazi ciklusa, tj. hormonima. U vrijeme oko ovulacije je obilan i rastezljiv. Ukoliko iscjedak ima miris (poput ribe) vjerojatno se radi o bakterijskoj upali. Grudasti, sirasti sekret ukazuje na gljivice. Budući da su vam svi brisevi sterilni ne radi se o infekciji. Bol sigurno nije povezana s sekretom. Pokušajte s probioticima. Oni pomažu uspostavi idealne vaginalne mikroflore i tako štite rodnicu od štetnih utjecaja.

Martina.tina112

09.11.2018. 09:45

Postovani, imam jedno pitanje putem a nadam se da cete me vi smiriti i reci da previse panicarim.

Pijem naelia tablete skoro dvije godine bez prestanka. Prosli mjesec sam vam vec pisala kako sam popila u jednom danu vise tableta za bolove i kombinirala ih jer jedna nije djelovala i pitala moze li to utjecati na ucinkovitost kontracepcije. Par dana nakon popijenih tableta za bolove sam imala spolne odnose sa deckom dva puta za redom sa metodom prekinutog snosaja te on nakon prvog odnosa nije mokrio vec ga je samo obrisao maramicom i nakon dva sata smo ponovili odnos. Brine me ona tekucina koja sadrzava spermije i koja ostane u kanalicu.
Dva i pol tjedna nakon toga dobila sam menstruacija u toku placebo tableta, trajala je tri dana, jedan dan krace nego inace.
Nakon menstruacije dva dana sam imala svijetlo zuti iscjedak te je on prestao i danas mi se opet pojavio.
Čitala sam kako je on jedan od prvih simptoma tudnoce pa me zanima da li je moguce da sam trudna? Nakon menstruacije su me bolile grudi jos neko vrijeme ali se bol skoro povukla. Od ostalih simptoma nemam nista. Hvala vam na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

09.11.2018. 11:45

Poštovana, budući da pijete naelia tablete, ne postoji mogućnost trudnoće.

Martina.tina112

09.11.2018. 12:15

Hvala vam puno na odgovoru. Uz sto da povezem taj zuti iscjedak? Jeli to normalno? Nije popraćen svrbezom niti je neugodnog mirisa.

Ivo Balenović, dr. med.

10.11.2018. 09:30

Moguće da je gljivična upala, iako je to bez pregleda teško reći. Savjetujem da uzmete neki od vaginalnih antimikotika (Plymicol, Canesten, Rojazol, Vagisan myko kombbi...