Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Prekid pauze Yaz


Autor Poruka

kikky9

19.06.2019. 00:50

Pozdrav,

Pisala sam već vezano uz to da mi se nekad zna dogoditi da popijem 2 tbl Yaza, jer znam imati mekšu stolicu pa onda za svaki slučaj popijem još jednu, ako se ova nije apsorbirala. Tako mi je bilo i u ovom ciklusu. Ugl, nisam sigurna jwsam li popila posljednji 24.roza tbl ili sam već taj dan napravila pauzu.,
Ne znam najiskrenije. Tako da može biti da mi je danas prvo dan placebo bijele tablete a može biti da mi je drugi.
Savjet ginekologa je da već sutra počnem s novom kutijom tbl, tako da neću dobiti menstruaciju.
Imam pitanje- jesam li onda zaštićena unatoč odnosima koje sam imala (ako sad skratim placebo) i prijedjem odmah na novu kutiju Yaza i utječe li štogod to sto sam katkad popila dvije tablete u danu umjesto jedne?


Koja je vaša preporuka, s obzirom da nisam sigurna jesam li 24.roza tbl popila? U slučaju da nisam, onda bi mo pauza mogla biti predugačka pa je zato savjet da krenem sutra s novom kutijom.

Molim drugo mišljenje!!!
Najljepša hvala!

Ivo Balenović, dr. med.

19.06.2019. 09:30

Poštovana, bez obzira što niste popili 24. tabletu, zaštita se nije umanjila. Možete krenuti s novom kutijom,

kikky9

20.06.2019. 15:20

Poštovani,
Hvala na odgovoru. Skratila sam pauzu Yaza i počela ma treći ili četvrti dan bijelih placebo tableta Novi blister Yaza. Nisam dobila menstruaciju. E sad me zanima jesam li u idućem blisteru normalno zaštićena i trebam li koristiti zaštitu dodatno?

I još bih nešto pitala: kako se (dok se piju tablete kontracepcijske) može saznati da je žena zatrudnila( (osim po izostanku mjesečnice)? Je li najsigurniji način Vadjenje krvi (beta) i može li se to iščitati (trudnoća) ako se krv vadi i dok žena pije kontracepcijske tablete? Bi li onda pokazalo se po nalazu od krvi da je žena trudna, u slučaju da zatrudni, tijekom konzumiranja kontracepcijske tablete?

Ivo Balenović, dr. med.

20.06.2019. 19:10

Zaštićeni ste tijekom uzimanja idućeg blistera i nije potrebna dodatna kontracepcija. Određivanje vrijednosti beta HCG-a iz krvi siguran je dokaz rane trudnoće, bez obzira na kontracepcijske tablete. Desetak dana nakon izostanka menstruacije trudnoća se može vidjeti ultrazvučno..

kikky9

22.06.2019. 00:45

Poštovani, hvala na odgovoru!
Dobila sam nešto nalik krvarenju ali trajalo je 1 dan.
Jel trudnoća moguća s obzirom da sam zadnji odnos imala s dečkom na predzadnji dan tbl (23.) a onda kao sto sam već napisala- nisam izgleda popila 24.tbl?

Ivo Balenović, dr. med.

22.06.2019. 11:40

Nema razloga za brigu. Trudnoća nije moguća.