Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


S koliko godina i kako poceti?


Autor Poruka

Lara1a

24.05.2018. 21:55

Postovani, jako sam mlada, imam svega 16 godina ali zelim se na vrijeme pravilno educirati tj. informirati. Naime mene zanima kada piceti piti prvu kontracepciju, je li 16 godina pemalo tj. je li preporucljivo i hoce li biti posljedica ili neceg neugodnog ili kako da vec kazem ako se pocnu piti u mojim godinama? Jos me zanima kada bih pocinjala piti biste li mi mogli preporuciti odredenu kontracepciju (mislim na kontr.pilule) jer cujem svakakva iskustva a ja sad stvarno ne bih zeljela neke burne promjene bilo cega od kilaze do dlakavosti i slicno pa me zanima imaju li koje pilule a da bi mi ih preporucili i koliko su one sigurne sto se tice nezeljene trudnoce npr hoce li zena ostati nekim cudom trudna svrsi li muskarac u nju a uzima pravilno pilule? Ispricavam se na dugoj poruci i hvala Vam unaprijed.

Ivo Balenović, dr. med.

25.05.2018. 12:15

Poštovana, prije nego li se odlučite na kontracepciju savjetujem da učinite kompletnu laboratorijsku analizu. Tablete, osim kontraceptivnog učinka reguliraju menstruacijske cikluse koji postaju redoviti i manje obilni. Danas se koriste niskodozažni preparati koji sadrže minimalne doze hormona. Tablete ne debljaju, a što se dlakavosti tiče, one se preporučaju ženama koje imaju problema s pojačanom dlakavošću i aknama. Zaštita je gotovo 100%. Savjetujem da se javite liječniku koji će Vam propisati neki od niskodozažnih kontraceptiva.

Lara1a

11.06.2018. 22:00

Poštovani, je li moguće kupiti u ljekarni kontracepcijske pilule bez recepta?

Ivo Balenović, dr. med.

12.06.2018. 14:20

Kontracepcijske pilule se izdaju samo uz liječnički recept.