Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


spirala


Autor Poruka

stelinka

07.05.2007. 16:50

Poštovani,

Nakon drugog poroda (dijete sad ima 11 mj.) koristila sam yasmin pilule kao kontracepciju, međutim u vrijeme dok sam ih uzimala pojavile su mi se smeđe fleke na licu kao hiperpigmentacija, te sam ih prestala uzimati.Popila sam sve tablete iz pakovanja i sad mi je pauza. Je li moguće da se fleke povuku sad nakon prestanka, ukoliko su nastale od tableta, a mislim da jesu jer ih prije nisam imala.
Sad bi se odlučila na neku drugu metodu kontracepcije, npr. spiralu, s obzirom da ne mislim više rađati. Molim Vas za mišljenje, koju biste mi Vi preporučili, da li ima više vrsta običnih, bakarnih spirala (ako sam dobro napisala). Interesirala sam se dosta o mireni, ali i ona ispušta hormon pa ne znam kako bi organizam reagirao na to s obzirom da su mi tablete škodile.
Unaprijed Vam zahvaljujem na odgovoru.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

07.05.2007. 22:00

Ako imate redovne, ne pretjerano obilne menstruacije, obična spirala je sasvim dobro rješenje za vas. Ukoliko su obilne, probajte Mirenu - hormon koji ona ispušta trebao bi djelovati samo lokalno. U praksi u prvo vrijeme korištenje djeluje malo i sistemski, dok se nešto hormona ne potroši, ali kako to nije ni blizu isti sastav kao Yasmina vjerujem da ne biste imali problema sa kožom.