Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Svrbez i Antibabypilule


Autor Poruka

Mandyyyy

27.06.2021. 15:50

Postovanje
Malo vise od godine dana pijem Pilule Levomi 30, mozda mjesec dana posle mi poceo svrbez na nogama i rukama, i traje jos uvijek, znaci vec godinu dana, bila sam kod doktora, dobila sam antihistaminku, dok sam to koristila bilo je dobro, posle opet se pojavilo…. Moj ginekolog me neshvaca bas ozbiljo, on misli da to nemoze bit od Pilula, da on takav slucaj jos nije imao…a ja sam ubijedjena sa je od toga… sta mi vi preporucujete? Dali se moze napravit neki test? I da promijenim ginekologa?
Hvala vam na odgovoru

Ivo Balenović, dr. med.

28.06.2021. 10:15

Poštovana, svrbež je toliko nespecifičan simptom da ga bez detaljne obrade ne možemo pripisati određenom stanju. U pitanju može biti alergija, iritacija, reakcija na hranu ili lijekove... Obzirom da tablete pijete već godinu dana mala je mogućnost da je to nuspojava. Savjetujem za početak laboratorijsku obradu (krvna slika, jetrene probe, šećer, urea, kreatinin...)