Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Trudnoća


Autor Poruka

Mata52

22.10.2019. 20:45

Poštovani,
Nedavno sam se upisala kod vas kao pacijentica ali još nisam uspijela doći na pregled zbog poslovnih obaveza.
Prije 3 dana mi je zavrsila menstruacija i sada imam bolove u donjem dijelu trbuha ali ne cijele dane nego sat/dva me boli pa prestane i tako u krug. Decko i ja pokušavamo začeti dijete vec 3 mjeseca ali nikako da se dogodi. Je li ikako moguce da ostanem trudna a da dobijem menstruaciju? Najvise me brine što imam te bolove u donjem dijelu trbuha zadnja dva mjeseca i što mi menstruacija traje najviše 3 dana. Molila bih za odgovor što mislite da se dešava i moram li se brinuti?

Ivo Balenović, dr. med.

23.10.2019. 11:25

Poštovana, čim nastupi menstruacija trudnoća je isključena. No, ono što se ponekad može zamijeniti za menstruaciju je krvarenje u ranoj trudnoći. Do krvarenja može doći i prilikom implantacije, ali je ono oskudnije od menstruacije i kraće traje. Implantacija može uzrokovati i slabe grčeve koji mogu trajati od nekoliko sati do nekoliko dana. No, sve je ovo teoretiziranje. Savjetujem da uradite test na trudnoću i tako riješite nedoumice.