Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Trudnoća


Autor Poruka

Kiki2103

29.07.2020. 21:15

Poštovani,
moja situacija je sljedeća: oko 24.6. pojavio mi se neki smećkasti iscjedak koji je bacao na mjesečnicu koja je trebala doći 30.6. Ginekolog mi je za lipanj prepisao kontracepcijske, ali nisam ih bila počela piti tada jer nisam znala da li je to 24og samo iscjedak ili prvi dan menstruacije, nakon čega mi je došla 30.6 normalno i trajala je 12 dana i tada više nisam znala što ću pa ih nisam popila. Ovaj mjesec slična priča, to čudno krvarenje ili iscjedak dobivam 19.7., a normalno krvarenje započinje 21.7. kada u dogovoru s ginekologom uzmem pilulu Logest. No, moje pitanje je zapravo to da sam imala analni seks 19.7. (prije pilula) koji je bio zaštićen i dečko nije uopće svršio. E sad, kako sam ja počela piti Logest 21.7. što znači da mi je danas 9-ta tableta, osjećam se nekako čudno. Prvo moram naglasiti da od prvog dana pijenja imam iscjedak smećkaste boje, povremeno, a povremeno običan vodenkast, bezbojan i bez mirisa. No, imam čudan osjećaj u grudima zadnja dva dana i kao da su malo nabrekle, raspoloženje mi varira i imam neku čudnu bol u donjem dijelu trbuha, tocno iznad venerinog bijega, ali ne sliči menstruacijskim bolovima već nekako čudno. Jako me strah da možda nije trudnoća, da li se simptomi mogu pojaviti tako rano i da li ima mogućnosti trudnoće nakon analnog seksa ili je sve ovo posljedica početka uzimanja kontracepcije? Molim vas pomozite, očajna sam...

Ivo Balenović, dr. med.

30.07.2020. 10:00

Poštovana, prema navedenom, trudnoću možete isključiti. Iscjedak koji se javlja je probojno krvarenje, koje je uobičajeno u početku uzimanja kontraceptiva. Svi ostali simptomi koje navodite moguća su nuspojava kontraceptiva. Ukoliko bi ti simptomi potrajali naredna dva, tri ciklusa, razmislite o promjeni tableta.