Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Ugrušci u menstruaciji


Autor Poruka

lidija.p.

12.07.2021. 13:40

Poštovani ,imam 33 godine ..Prije dvije godine sa išla na skidanje polipa koje je bio bio u materištu velične 5 cm.Papa i UZV nakon toga uredan,,,.Redovno se kontroliram ,jedan put godišnje i od tada je sve uredu.Ono što mene pati je to što dugi niz godina čak od 8 razreda imam ugruške za vrijeme mjesečnice.Drugi i treći dan ciklusa (veličine od 50 lipa do 5 kn) nisu učestali al ih ima..Također me zanima dali je normalno sa godinama da se cilus skratio?Sa 6 dana na 4 do 5 i da nije toliko obilan kao prije.Prva dan spotting ,drugi dan obilno sa ugrušcima ,treći dan također dok četvrti i 5 dan smeđi spotting?I zadnja tri ciklusa mi se događa u plodnim danima lagani spotting .Nisam rađala do sada.,Molila bih vas odgovore na ova pitanja.Hvala.

Ivo Balenović, dr. med.

12.07.2021. 17:35

Poštovana, obilnost i trajanje menstruacijskog krvarenja su promjenjivi. To ovisi o hormonskom statusu. Kada su krvarenja obilnija mogu se javiti i ugrušci. Ako ne planirate trudnoću razmislite o oralnoj kontracepciji. Ona će regulirati cikluse i smanjiti obilnost krvarenja.