Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Yasmin


Autor Poruka

dani7

24.05.2007. 19:00

Lijep pozdrav
Tablete Yasmin koristim prvi put, popila sam 21 tabletu uvijek u isto vrijeme i drugi dan pauze imam obilnije krvarenje slično menstruaciji. Racite mi kad da počnem s drugom kutijom? Hoće li mi menstruacijski ciklus početi normalno 28-i dan ili računam da sam je ranije dobila. Inače da li je ispravnije sedmi dan uzeti novu tabletu ili osmi?
Hvala

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

24.05.2007. 20:40

Prvo, kad pijemo tablete ne govorimo o menstruaciji (jer je definicija menstruacije "krvarenje nakon ovulacije" a ovulacije kod kontracepcije nema), no, možemo upotrebljavati riječ menstruacija da nam bude jasnije. Vi ste popili sve tablete i poslije njih trebate dobiti "menstruaciju", što i jeste. Sve štima, ništa ne morate računati (jer tablete misle i računaju umjesto vas). Osmi dan počnite novu kutiju, a novu "menstruaciju" ćete dobiti nakon što popijete tu kutiju. I tako dalje. Samo je prvi mjesec uzimanja tableta ciklus kraći, jer počnete prvi dan menstruacije, poslije, s pauzom, je savršen 28-dnevni.