Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Sterilizacija


Autor Poruka

Goce

24.05.2007. 22:30

Imam 32 godine, četvero djece i htjela bih neku trajnu kontracepciju. Ginekolog mi je preporučio mirenu, no moja lječnica je protiv jer imam problema s mitralnim zaliskom i ona je strriktno protiv mirene zbog njenog hormonskog djelovanja. Ja sam razmišljala o sterilizaciji i zanima me kakvi su uvjeti potrebni da se ona dozvoli i gdje se može obaviti, te koliko se dugo bude u bolnici jer imam doma malog dječaka kojeg još uvijek dojim?!
Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

25.05.2007. 01:15

Sa uputnicom vašeg primarnog ginekologa naručite se u ginekološku ambulantu bilo koje bolnice (ne znam da li ste u ZG ili drugdje, ali većina Hr bolnica to radi) na dogovor za termin. Morat ćete obaviti minimalnu obradu (vađenje krvi, krvne grupe, EKG i sl). U bolnicu ćete doći jedan dan, sutra ćete biti operirani, prekosutra idete doma (postoje varijacije od bolnice do bolnice, ali ovo je u pravilu). Operacija je laparoskopska. Moram napomenuti da je sterilizacija muškarca puno lakša, radi se u lokalnoj anesteziji, pa ako se možete dogovoriti s mužem to je vjerojatno bolja ideja. Njega se upućuje urologu.
Uvjeti za sterilizaciju u Rh su 35 godina ili 3 djece, dakle ispunjavate ih. Međutim, neki kolege će tražiti da ispunjavate oba uvjeta. U tom slučaju možete probati u drugoj bolnici.