Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


yasmin


Autor Poruka

tinaa

25.05.2006. 23:56

trebala sam poceti sa uzimanjem yasmin pilula danas navecer, ali kako sam iih zaboravila kupiti(glupa ja) pocela bih novu kutiju sutra odmah ujutro - dakle 9.dan.(10 sati kasnije). hocu li biti zasticena od trudnoce ili je problem u tom jednom danu?

doc. dr. sc. Branko Radaković

26.05.2006. 13:21

Izostanak uzimanja naredne tablete duži od 12 sati zahtjeva dodatnu zaštitu za cijeli taj mjesec. Kako ste Vi na rubu te granice budite oprezni i koristite ipak dodatnu zaštitu ovaj mjesec.

tinaa

26.05.2006. 22:27

to dakle znaci da pilule u narednih mjesec dana imaju smanjeno djelovanje? je li istina da je puno djevojaka i zena ostalo trudno sa ovim kontracepcijskim pilulama - yasmin? pijem ih 3 mjeseca i na pocetku svake kutije javlja mi se mucnina. je li to normalno ili bih se trebala sa svojom ginekologicom posavjetovvati za neke druge pilule?

doc. dr. sc. Branko Radaković

05.06.2006. 10:54

Nemaju pilule smanjeno djelovanje nego ste Vi jednostavno napravili predugu pauzu u uzimanju.
Nije istina da žene zanose uz Yasmin ukoliko se drže uputa. Mučnine u početku uzimanja yasmina su moguće zbog sadržaja estradiola. No, to prođe nakon par dana i smatram da to nije razlog da prestanete uzimati yasmin.