Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Yasmin i akne


Autor Poruka

Micika

01.10.2006. 12:15

Postovanje. Vec 7-8 mjeseci pijem Yasmin (pijem ih radi kontracepcije ali ujedno i zbog navedenih pozitivnih ucinaka) i u prvih par mjeseci broj akni na mom licu se smanjivao. Medjutim,nakon 6 mjeseca koristenja stanje se totalno pogorsalo,sada mi je lice uzasno,svaki dan primjetim po jednu novu aknu. To je sada konstantno,prije se znalo pojaviti par njih u periodu kada ocekujem menzes,ali sada je to u toku cijelog mjeseca. Ne znam sta trebam da uradim,da li da se obratim ginekologu ili dermatologu? Postajem ocajna zbog lica,ne znam isplati li mi se davati pare na tretmane lica ili je ipak to do Yasmina? Hvala unaprijed.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

01.10.2006. 23:00

Svakako se obratite dermatologu, vrlo je vjerojatno da su vaše akne trenutno posljedica nekakve infekcije. Nikako ne bi smjele imati veze s uzimanjem Yasmina, tako da bih ga ja i dalje nastavila uzimati, osim ako dermatolog preporuči drugačije

Micika

09.10.2006. 09:45

Hvala vam na odgovoru,puno ste mi pomogli. Obratila sam se dermatologu i dobila odgovarajucu terapiju,sad samo jos da se strpim da prodju. Imam jos jedno pitanje vezano za Yasmin. Zeljela bih ovaj mjesec odgoditi menstruaciju za 5 dana. Procitala sam u uputi Yasmina da se to moze uraditi tako sta samo nastavim piti Yasmin onoliko dugo koliko zelim odgoditi menstruaciju ili da ih nastavim piti bez pauze tj 21 dan. Mene zanima koliko je ovo stetno ili uopce ne skodi? Da li je to bespotrebno igranje sa hormonima? I ako bih je odgadjala sta mi preporucate da li da nastavim piti tablete samo tih 5 dana koliko mi treba da je odgodim pa da napravim onu sedmodnevnu pauzu i nakon toga opet sve po starom ili da uopce sada ne pravim pauzu i nastavim piti tablete svih 21 dan? Ili je to svejedno? Hvala jos jednom!!!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

11.10.2006. 10:15

Potpuno je svejedno hoćete li popiti samo 5 tableta (samo što onda ostatak morate baciti) pa napraviti pauzu, ili cijelo drugo pakovanje. Pročitajte odgovor pod Odgoditi mentruaciju