Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4178 | Broj poruka: 49145

anonymous

Ivo Balenović, dr. med.

Dom zdravlja KZŽ
Krapina, Mirka Crkvenca 1


Yaz


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

tinaaa456

19.11.2020. 22:35

Poštovani, imam 23 godine i pijem yaz kontracepcijske pilule vec 7 godina bez prestanka. Unazad dva ciklusa mi se na sredini tableta javlja krvarenje. Javi se u popodnevnim satima, traje par sati i prođe i sljedeci dan ponovno. Krvarenje je oskudno i traje par dana pa prestane i onda ponovno prokrvari i tako do menstruacije. Nakon menstruacije je dva tjedna bilo sve u redu i onda je na 13oj tableti ponovno bila krv praćena glavoboljom i blagom boli u jajnicima. Moja doktorica mi je preporucila prestanak uzimanja pilula i test za trudnoću iako pilule uzimam redovno i ne bih željela prestati s uzimanjem. Molim vas za savjet što m
i je činiti. Hvala.

Ivo Balenović, dr. med.

20.11.2020. 14:55

Poštovana, vjerojatno se radi o probojnom krvarenju. Ono nije opasni i ne umanjuje zaštitu. Ukoliko bi se to ponavljalo kroz iduće cikluse trebalo bi razmisliti o promjeni kontraceptiva (tj. o tabletama s višom dozom estrogena - Softine, Rosanne, Yasmin).

Confused98

03.12.2020. 10:50

Poštovani,
Nakon druge popijene bijele tablete Yaza pojavio mi se smedji iscjedak i bolovi u donjem dijelu stomaku kao i u ledjima. Zanima me je li taj smedji iscjedak zapravo menstruacija? Ili bi ista tek trebala nastupiti?
I jos jedna stvar me zanima, s obzirom da kao nuspojavu imam suhocu rodnice i smanjen libido hoce li to proci kroz ova 3 mjeseca na pocetku? I koje bi tablete preporucili u zamjenu, a da ne smanjuju vlaznost rodnice i libido?
Hvala Vam!

Ivo Balenović, dr. med.

03.12.2020. 12:05

Poštovana, kod žena koje uzimaju oralne kontraceptive krvarenja postaju oskudnija i kraće traju. Ona se javljaju za vrijeme uzimanja placebo tableta. Dakle radi se o menstruaciji. Suhoća i smanjeni libido mogu biti nuspojave oralnih kontraceptiva. Kako i na koje će tablete organizam reagirati nuspojavama ne možemo predvidjeti.