Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Zabrinuta zbog krvarenja i hormona...


Autor Poruka

pepe

28.03.2007. 09:05

Postovana doktorice,
imam 29 god., prije nesto vise od mjesec dana zapocela sam (po prvi put u zivotu), na preporuku ginekologa, s uzimanjem Diane 35. Pocela sam s prvim danom mjesecnice, koja je zavrsila uredno, nakon 5 dana. Nakon tri tjedna, 05.03. sam napravila pauzu, te mi se petog dana pauze pojavilo smedjkasto "krvarenje", pa cisto slabije krvarenje, dan nicega pa opet smedjkasto krvarenje... Dakle, od 09.03. (danas 19 dana!?) mi traje to krvarenje, s tim da je u posljednjih 10 dana obilno, poput normalne mjesecnice. 12.03. sam pocela s ponovnim uzimanjem pilula, pa me zanima je li to normalna reakcija na njih ili imam razloga za paniku? Danas mi je telefonskim putem ginekolog rekao da uzmem 2x1 Primolut-Nor-5 paralelno s Diane 35 posljednjih 5 dana drugog ciklusa, da bi se to trebalo "normalizirati". E sad, sve bi bilo u redu da nemam hipotireozu i da od svoje seste godine nisam na Vobenolu/Euthyroxu 100, pa iako mi je ginekolog rekao da ne brinem, sad se opet nekako bojim zbog tolike kolicine sintetickih hormona... Na redovnim sam ginekoloskim pregledima, na posljednjem (prije 2 mjeseca) mi je ginekolog na ultrazvuku uterusa locirao "manji endometralni polip, 9x8 mm". Mozete li mi, molim Vas, objasniti o cemu je rijec i sto se s tim polipom u buducnosti moze dogoditi? Da li je mozda moje krvarenje povezano s tim polipom?
Unaprijed zahvaljujem na Vasem dragocjenom vremenu,
srdacan pozdrav.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

28.03.2007. 20:00

Draga Pepe,
1. ukoliko vam je hipotireoza dobro regulirana nemate nikakve razlike prema zdravim ženama, dakle na Diane 35 ponašat ćete se isto kao one
2. sve ste dobro napravili što se tiče uzimanja Diane
3. razlog krvarenja može biti polip, ili je to nuspojava Diane 35. U svakom slučaju predlažem vam da nastavite još bar dva ciklusa da se situacija iskristalizira. Polip nije opasan, i može nestati sam po sebi pa neka vas ne brine.