Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


zabrinuti zbog trudnoce HITNO!!!!


Autor Poruka

denzell

03.12.2007. 10:25

postovana.... neznam od kuda bi poceli al najbolje od pocetka.... naime djevojka i ja smo na mukama, izludjemi smo sumnjom da je trudna, pa ocajnicki trazimo savijet i misljenje prije nego se uputimo kod njezinog ginekologa. Ovako... njezina zadnja menstruacija ja bila 31.10..... 15.11 je primjetila neku gustu prozirnu kao sluz (oprostite na izrazu, al neznam kak bi to nazvo) kao i dan poslije, imali smo odnos 16.11 i 17.11 i koristili smo kondom + pekidanje odnosa. ali 18.11 imali smo nesto intenzivnju predigru pa je u zanosu doslo do takoreci odnosa, mada nisam ulazio u nju (glavic je bio na njezinom ulazu, i nije ulazio do kraja vec za duzinu nokta kako ona kaze) {jos jednom se ispricavam na izrazavnju, ali neznam kako da vam drugacije opisem} i svrsio sam sa strane, cak ni na nju. e sad sta nas zanima, da li je moglo doci do oplodnje tjekom tog cina???? Menstruaciju je ocekivala 28.11, ali je nije dobila.... E da nisam napomenuo da je mjesecima ranije uzimala oralnu kontracepciju (Yasmin) no taj mjesec je zaboravila kupit novo pakiranje pa nije htjela pocimat s par dana zakasnjenja. 1.12 smo uzeli test (Chronolab Pregnancy test) koji je pokazao negativno, no ona menstruaciju jos nje dobila!!! Molim vas da nam kazete svoje misljene date po koji savijet jer vise neznamo sta da mislimo!!! znam da sam zakompliciro ali jos nismo bili u takvoj situaciji pa vas molim za razumijevanje!!!! HEEEEELLPPPP pleeease!!!!!!!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

03.12.2007. 12:15

Niste napisali najvažniji podatak, a to je na koliko su dana ciklusi vašoj djevojci. Ako su 30-32 dana, datumi koji opisujete (15.11.-18.11) su točno vrijeme ovulacije pa trudnoća nije nemoguća. Međutim, sumnjam da je u pitanju trudnoća jer bi test ipak bio pozitivan, više mislim da je strah od trudnoće zaustavio menstruaciju, što se često desi. Najjednostavniji način da utvrdite da li je ona trudna ili ne jest da odete u bilo koji privatni laboratorij i izvadite krv za beta HCG. Ukoliko je on negativan, nije trudna, ukoliko je pozitivan, trudna je.

denzell

03.12.2007. 14:40

Oprostite, i ja sam brzoplet, i u strahu tako da ne razmisljam bas trijezno glavom!! ciklusi su joj 28-30 dana, ustvari bili su joj redovito 28 dok je uzimala Yasmin. Mislite li da nismo napravili test prerano?? Da li je moguce da je test bio lazno negativan i ako ste upoznati kolika je njegova pouzdanost? danas planiramo uzeti test i ponovno ga napraviti, a za sutra smo dogovorili preglad kod njenog ginekologa. Da li se to cesto desava da strah blokira menstruaciju? oprostite na toliko pitanja, ali vjerujte da ih imamo jako puno? ako nas nista drugo ne uvijeri, ici cemo i na vadjenje krvi!! puno hvala na odgovoru, puno nam znaci vase misljenje kao strucne osobe! ljepi pozdrav...

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

03.12.2007. 18:45

Ma nema na čemu. Test može biti lažno negativan, ali samo u naj najranijoj trudnoći, nekih 8-12 dana iza odnosa, poslije je pouzdan. Ako ste ga napravili na prvi jutarnji urin mislim da je bio pouzdan. U svakom slučaju ujutro ga ponovite pa ćete biti 100% sigurni. Strah (isto kao i želja) od trudnoće često odgode menstruaciju, jer je hormonska osovina koja upravlja ciklusom vrlo osjetljiva na stres, tako da to može biti uzrok kašnjenja. Uglavnom, ubrzo ćete znati, pa sretno.