Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


mini-pills cerazette


Autor Poruka

jelena-85

02.12.2007. 16:50

Poštovana doktorice!
Uzimam oralnu kontracepciju već godinama, trenutno Yasmin. Sklona sam gljivicama i ne mogu ih se nikako riješiti, te radi toga razmišljam da prekinem s uzimanjem tableta. zanima me da li bi mi mini-pilule pomogle s obzirom da ne sadrže estrogen, primjerice cerazette? također čitala sam da se kod ovakve vrste kontracepcije nikada ne dobiva menstruacija, tj. krvarenje...? da li je to točno i ako je koliko je to zdravo za organizam??

Unaprijed zahvaljujem.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

02.12.2007. 20:55

Ne mogu vam reći da li bi mini pill riješila vaše probleme s gljivicama, možda da možda ne. Međutim, one su dizajnirane za neke ozbiljnije probleme, tako da za zdrave mlade žene nisu bolje rješenje od kombinirane kontracepcije. Naime, s njima bi vam ciklus bio nepredvidiv (od konstantnog "prljanja" do izostanka menstruacije), a i zaštita od trudnoće bila bi nešto manja. Što se tiče toga što je zdravije, mi to tako ne gledamo - sve što je prošlo vrlo stroge kontrole i dozvoljeno je možemo prepisivati, ovisi što je za koju ženu korisnije.