Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Zapocela piti kontracepciju prije vremena


Autor Poruka

fila22

09.11.2020. 12:40

Postovani,
Menstruacija mi je nastupila u petak kao slabije krvarenje, nije bilo obilno i tad sam popila svoju prvu Yaz tabletu. S obzirom, da krvarenje nije bilo obilno jesam li ja svejedno zasticena?

Ivo Balenović, dr. med.

09.11.2020. 14:20

Poštovana, ako je to bio prvi dan menstruacije, zaštićeni ste u potpunosti.

fila22

10.11.2020. 00:35

Krvarenje je bilo oskudno, skroz slabo. Inace mi se tako dogadja prvog dana i zato sam popila pilulu jer u uputama pise prvi dan menstruacije da se zapocinje sa terapijom. Nadam se da je tako kako Vi kazete.
Zanima me jos jedna informacija.
U slucaju da sam imala odnose PRIJE dijareje ili povracanja, je li se trebam brinuti za nezeljenu trudnocu? Znam da u slucaju jaceg proljeva ili povracanja moram popiti zamjensku i koristiti dodatnu zastitu. Koliko vremena treba proci od odnosa i neapsorbirane pilule da bi se ostvarila trudnoca?
Hvala i lijep pozdrav.

fila22

10.11.2020. 00:35

Da se nadovezem vezano za krvarenje. Pokusat cu docarati da bi mogli razumijeti. Krvarenje je bilo slabo ono, popraceno smedjim iscjetkom, sutradan je bilo obilnije dosta.

Ivo Balenović, dr. med.

10.11.2020. 11:15

To je bila menstruacija. Propuštena pilula može dovesti do ovulacije, no to ne znači da će do ovulacije uvijek doći nakon propuštene ili neapsorbirane pilule. Isto tako se ne može znati koliko vremena nakon propuštene/neapsorbirane pilule može doći do ovulacije. Objektivno, šanse za to su minimalne.