Neplodnost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 69 | Broj poruka: 276

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Koliko dugo čekati


Autor Poruka

slave

04.11.2009. 20:10

Poštovana!
Prvu trudnoću(prirodnim putem) smo čekali 2 godine,dr.nas nije htio slati na nikakve pretrage.Tada sam ja imala 28,a moj suprug 33 god.Zatrudnila i rodila sam u 30-oj.
Moja sada skoro 4.godišnjakinja ima regularni tip Down sindroma,sa brojnim komplikacijama(intraamnijska infekcija,moždano krvarenje,hipoksija,apgar 7/8,hemoragična bolest novorođ.,poremečaji koagulacije,hiperbilirubinemija,urođena srčana greška koja je uspješno operirana,duodenalne membrane-operirane).Ali to nema veze sa neplodnosti,nego je nešto sasvim drugo.

Sada imam 34 god. i želimo svojoj malenoj seku ili bracu, već godinu dana pokušavamo zatrudniti,ali ništa.Pa vas molim da mi "kažete" koliko treba čekati da se krene sa pretragama,i koje bi to pretrage bile,jer nemam iskustva sa ovim djelom medicine.

Hvala!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

04.11.2009. 21:50

Zbog vaše dobi ne trebate uopće čekati. Obzirom da ste već jednom zanijeli i rodili, mogući razlog vaše neplodnosti je kod supruga, pa on prvo treba napraviti spermiogram. Vi trebate redovni godišnji pregled sa papa testom i ultrazvukom. Ovisno o nalazu spermiograma, ukoliko je potrebna medicinska pomoć pri zanošenju, i vama će se preporučiti dodatne pretrage (cervikalni brisevi, ili hormonske pretrage). Mislim da vam je najpametnije sa nalazom spermiograma se naručiti na konzultacije kod nekog specijalista za reprodukcijsku medicinu koji će vam onda sve objasniti.

slave

05.11.2009. 12:50

Hvala Vam na odgovoru i vašem vremenu!
Ugodan dan Vam želim!