Neplodnost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 69 | Broj poruka: 276

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


loša prokrvljenost?


Autor Poruka

Leukhotea

03.12.2012. 09:50

Poštovani,
ja sam 35+ i prvi puta u životu sam poželjela trudnoću. Ciklusi su mi uvijek bili uredni, kao i papa testovi. Nakon osam mjeseci bez kontracepcije do trudnoće još uvijek nije došlo.
Dan prije ginekološkog pregleda ustanovila sam ovulaciju, pomoću lh trakica da bi mi slijedeći dan na pregledu doktorica rekla da je ovulacija prošla te da je na uzv vidljivo žuto tijelo. Trakica je mi bila pozitivna na 10 dc. Doktorica kaže da ovulacije postoje, ali, da je po njenom mišljenju slaba prokrvljenost te iz toga razloga ne dolazi do trudnoće.
Kao terapiju preporučila mi je toplice? Obzirom na moje godine meni se takva "dijagnoza" čini pomalo neozbiljna, ja bih Vas zamolila da mi odgovorite bih točno testove trebala napraviti (kao i moj partner) i kakva je to točno dijagnoza "loša prokrvljenost"
Hvala

Prof. dr. sc. Velimir Šimunić, dr. med.

04.02.2013. 18:30

Poštovana!

Teško mi je vjerovati da jednim testiranjem trakicom i pregledom UZV se može utvrditi takva dijagnoza. Test trakice nisu uvijek točne, a utvrđivanje ovulacije treba biti preciznije. Vašoj plodnosti treba pomoći drugačije nego toplicama.