Neplodnost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 77 | Broj poruka: 293

Martina Bračun, dr. med.

Poliklinika BetaPlus
Zagreb, Av. V. Holjevca 23


PCOS


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Isultanija

29.05.2020. 00:25

Poštovana vec dvije godine pokusavam ostati trudna.Radila sam ultra zvuk prije šest mjeseci sve uredno i u granicama normalne. Dijagnoza amenoreja jer mi je menstruacija u jek kasnila. Šest mjeseci koristila dubphaston koji mi je propisalaprva doktorica ginekolog.. Ciklus postao normalan dobijala na 28 dan prestala piti ciklus se poremetio. Na 40 ti dan prokrvarila trajalo jedan dan i prestalo. Odem drugoj doktorica ginekologuna pregled. Radim ultrazvuk koji pokazuje sledeću veličinu jajnika. D. OVARIJ. 34x23strukture bez vodećeg folikula L. OVARIJ. 34x39 strukture bez vodeceg folikula. veci su mi nego sto je pokazao prosli ultra zvuk pa me zanima jeli ovo odstupanje normalno. Upućuje li ovo na PCOS nisam dobila na težini nemam povećanu dlakavost i nikakve simptome PCOS Lijep pozdrav i svako dobro vam želim

Martina Bračun, dr. med.

24.06.2020. 01:50

Poštovana,
veličina jajnika varira unutar istog ciklusa i između različitih ciklusa te ne morate biti zabrinuti zbog ultrazvučnog nalaza. Međutim, s obzirom na produljene cikluse i sekundarnu amenoreju, vjerojatno je da nemate ovulacije. Bez ovulacije, ne možete zanijeti. Duphaston regulira cikluse, ali ne potiče ovulaciju. Moguće je da se radi o PCOS, bez obzira što nemate simptoma kao što su debljina i pojačana dlakavost. S obzirom da ne ostajete trudni 2 godine, vrijeme je da se javite ginekologu radi obrade i liječenja neplodnosti.

ugljesae

28.12.2020. 12:40

Dobar dan,
Imam 30 godina i prije dvije godine dijagnosticirani su mi policisticni jajnici. Ordiniran mi je Primolut nor 2x2 tbl. 5 dana i redovno korištenje Inofolic granula (2x1). Inofolic sam koristila mjesec dana i prestala sa korištenjem. Menstruacije su bile neredovne, ali su dolazile. Uradjen nalaz stitne, hormonalni status, inzulinska rezistencija, sve uredno. Medjutim unazad 6 mjeseci dolazi do krvarenja na svakih 15 dana, lagano krvarenje je u pitanju, nekada je krv žarko crvena, a većinom smedja. Da li da uključim Duphaston narednih 6 mjeseci i da nastavim sa Infolicom jer kontracepcijske pilule ne bih da koristim ni po razno? Šta mi preporucujete?
Unaprijed zahvalna. Pozdrav.