Neplodnost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 69 | Broj poruka: 276

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pretrage kod neplodnosti


Autor Poruka

54321

12.11.2013. 16:25

Lijepo pozdravljeni, Nakon 5 godina i 3 neuspješna postupka ICSI smo u 4. postupku konačno dočekali prvu trudnoću. Na žalost je doktor na pregledu u 11. tjednu ustvrdio missed abortion i odma su me poslali na kiretažu. Jer do sad osim osnovnih pretraga u kojima su ustanovili da imam endometriozu i neprehodan jajevod i muž malo slabiju kvalitetu sperme nisam bila na drugim pretragama, me zanima šta bi mi priporučili. Razmišljala sam da bi testirala štitnjaču, MTHFR, Faktor V Leiden, Faktor II, antifosfolipidna antitjela, antinuklearna antitjela, antikardialna antitijela. Puno sam i sama čitala o tome, ali ne znam šta od toga bi bilo najvažnije. Iako nam je ostalo još 10 smrznutih embrija za koje naš doktor kaže da su kvalitetni, se ne usuđujemo ići još jednom u sve to dok nismo sigurni da će bit sve ok. Za bilo koji savjet bi vam bila jako zahvalna

Prof. dr. sc. Velimir Šimunić, dr. med.

24.06.2014. 12:50

Poštovana,
Prestanite čitati jer ćete produbiti svoju zdvojnost. Savjetujem da obavite pretrage za trombofilije (što ste i naveli), štitnjaču, antifosfolipidni sindrom, cervikalne briseve i endometrij za mikrobiologiju. Također je potrebna histeroskopija. Tek uz uredne nalaze treba ponoviti ET.