Neplodnost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 69 | Broj poruka: 276

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Smeđi iscjedak uz izostanak menstruacije


Autor Poruka

Tina92

01.11.2018. 20:30

Pozdrav.
Inace imam policisticne jajnike, planiram trudnocu i radimo na tome. Prije 14 dana mi se javio jako oskudan smeđi iscjedak koji je trajao 4 dana i prestao. Inace taj iscjedak dobijem dan dva prije menstruacije. To je bilo na 41.dan ciklusa koji su mi inace trajanja od 50-65 dana. Menstruaciju jos nisam dobila. Imam simptome PMS-a. Radila sam test na trudnocu prije 5 dana, ali je bio negativan. Zanima me zasto sam dobila taj iscjedak? Da napomenem da sam radila testove hormona prije par mjeseci i bili su u redu.
Unaprijed hvala na odgovoru.

Martina Bračun, dr. med.

02.07.2019. 23:10

Poštovana,
ukoliko Vam je postavljena dijagnoza sindroma policističnih jajnika, a ciklusi su produženi, mala je vjerojatnost da su ciklusi ovulatorni. Stoga predlažem indukciju ovulacije tabletama antiestrogena uz serijsko ultrazvučno praćenje (folikulometrije) barem kroz jedan ciklus. Ukoliko se potvrdi ovulacija (do najviše 3 zrela folikula), a ne ostvari trudnoća, u sljedećim mjesecima možete ponovno uzimati istu terapiju, a bez folikulometrija. Smećkasti iscjedak je nespecifičan simptom, a uzroci su različiti (trudnoća, promjene u razini hormona - oko ovulacije ili predmenstrualno, polip, upala...)