Pretilost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 121 | Broj poruka: 389

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


prekomjerna tezina - kako se rijesiti viska kilograma


Autor Poruka

lara1

02.03.2010. 15:00

Poštovana,
imam muža koji odbija sam otici u jedan od centara za pretilost. visok je 182cm ,tezak 115 kg i star 38 godina. svako malo se podvrgavamo zajednickim dietama (rodila sam prije 16 mjeseci(. dok ja uspjesno gubim kile (mic po mic) kod njega ne vidim niikakav napredak. sto da radim s njim? da mu urucim gotovo rjesenje u vidu tableta i doziranja, sigurno bi prihvatio, no na pregled nebi otisao ni za zivu glavu. postoji li kakvo rjesenje "na daljinu"? LP

Mr. sc. Tamara Poljičanin, dr. med.

24.03.2010. 23:05

Nažalost dok Vaš suprug debljinu ne shvati kao problem bojim se da nema gotovih rješenja na daljinu. Trenutno postojeće tablete za pomoć u mršavljenju – Xenical nažalost kod prekomjerne konzumacije masnoća kao nuspojavu (to je ustvari učinak liječenja) mogu imati obilnije masne stolice koje bi Vašeg supruga mogle odbiti od liječenja. Dakle za takav oblik liječenja bilo bi potrebno da malo pripazi na prehranu. Ukoliko imate dovoljno njegove suradljivosti za tako nešto razgovarajte s njegovim liječnikom obiteljske medicine koji ih u slučaju nepostojanja kontraindikacija može propisati.

TV Branka

13.04.2010. 11:35

Postovana,
mene zanima veza Xenical/ Reductil i dojenje. Imam jedanaestomesecnu bebu, a hitno moram da oslabim!!
Pozdrav!

Ana bucka

15.04.2010. 18:25

pozdrav
Ja iman 20 godina, 93 kg, i visoka sam 174, stvarno zelim smrsaviti ali ne znak odakle da krenem, jedan ni govori jedno drugi drugo i ja sam cila izgubljena.
ponekad se osjecam uzasno zbog svog izgleda. molila bi vas ako mi mozete da posaljete ili neku dijetu ili neki nacim prehrane, jer meni treba tocno nesto cega bi se ja mogla drzati ako pise. jer ja to stvarno zelim.
i sto mislite bi li mi pomoglo da odem kod nekog nutricionosta na pregled?
Unaprijed hvala

Mr. sc. Tamara Poljičanin, dr. med.

15.04.2010. 21:35

Reductil se više ne koristi a što se tiče Xenicala iako nije vjerojatno da bi se izlučivao mlijekom njegova se primjena ipak ne preporučuje tijekom dojenja.

Merimica

02.12.2010. 11:35

Zdravo.Imam 21 god,visoka sam 170 i imam 80 kg .Svi mi kazu da nemam potrebe za mršanjem jer izgledam normalno ali ipak želim spasti na nekih 70 kg.Želim da mi kažete da li ću i za koliko vremena uspjeti skinuti 10 kg ako jedem normalno i zdravo..3 puta na dan raznovrstan obrok..puno voća,povrća i ribe..integralni hljeb..ponekad pojedem nesto slatko ako imam želju ,mada se to slabo kada desi,inače nisam neki fan slatka ,mogu bez toga .Vježbam 5 puta sedmično po 1-2 h..Trčanje,tae-bo i vježbice sa utezima.

p.s Krenula sam vježbati 2.Novembra a danas je 1.Decembar i nisam ništa spala ,možda jedan centimetar sam izgubila ali kile stoje ..samo mi se tijelo dosta zategnulo..Pozdrav!Da li da smanjim prehranu još ili ću se nastaviti ovako hraniti i za koliko mi predvidjate neke rezultate?

07.12.2010. 22:35

Visoka sam 174 cm i teška 102 kg. Nakon što sam prestala trenirait strašno sam se udebljala. Sma sam si kriva i vrijeme je da se pokrenem. Imam policistične jajnike. Zanima me koje mi tablete mogu pomoći. Da li za njih treba lječnički recept i koliko koštaju? Hvala!