Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Avastin


Autor Poruka

Bitola

20.02.2009. 11:10

Koliko vredi Avastin kod Iv stupnja raka djebelod crjeva?

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

23.02.2009. 19:25

Kemoimunoterapija, to jest kombinacija Avastina i kemoterapije je danas najbolji mogući način liječenja metastatskog karcinoma debelog crijeva. Teško je unaprijed prognozirati koliko doza Avastina će trebati, ali mogu vam reći da Avastin treba primati vrlo dugo, to jest do ponovne pojave progresije bolesti. Koji puta to zna biti i više od godinu dana.

Pelisterka

09.09.2009. 11:35

Kod mog tata ( 72) je dijagnosticiran rak djebelog crejeva i metastaze na jetri 2008godine. Hirurzi ga nisu htjeli operirati jer je jetra bila zahvacena 90%. Primao je Xelodu - 6 ciklusa i Camto ( Avastin jos nije u Makedoniji na pozitivnoj listi i košta 1500EUR-a mjesečno) .
Na zadbjem CZ 'abdomena nisu se mogli vidjeti metastaze , samo primarni tumor. Lječnik je predložio snimanje PET-CT. Dok smo dogovatali snimanje u Zagrebu požalio se na bol i desnoij noži. Na snimci se vidjelo da mu kost izgrizana. Na scan kostiju pokazalo da je ta kost . Sada se zrači kobaltom -10 zračenja. Šta vi predlažete_? Jer je dobro operirati primarnog tumora?

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

11.09.2009. 11:10

Kod vašeg oca se radi o metastazama u kostima. Ipak, preporučam operaciju primarnog tumora jer će se time usporiti daljnja progresija bolesti i izbeći će se mnoge komplikacije bolesti koje se mogu pojaviti u daljnjem tijeku bolesti.

voda1

16.09.2009. 14:20

moja majka je prije 9 godina imala operaciju debelog crijeva i urađena joj je stoma zatim je imala 6 ciklusa kemo terapija i 45 tura zračenja .Nakon toga je bila jako dobro morkeri su bili u normali sve do prošle godine kada su se počeli povećavati ca-19 37 pa proljetos ca74 pa sad ca175 pa ca-2155 sad je vrlo slabo počela je gubiti na težini nema apetita ,nemoćna i ima bolove molim savjet

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

20.09.2009. 18:00

Na žalost, ne mogu vam dati odgovarajući savjet bez detaljnog uvida u stanje bolesnice. Savjetijem vam zato, da majku odvete na pregled onkologu ili gastroenterologu.

Pelisterka

30.10.2009. 11:20

Kod moga tate metstazirana kost se slomila ( iako je bio na zračenju kobaltom). Ugrađena mi je šipka prije mjesec dana i sada oporavlja se i hoda na štakama. Na kontronog snimanja kosti vidi se da oporavka ide dobro. Na snimanju CT abdomena nije se moglo vidjeti sekundarne tumore u jetri, bubrega, pluća. Jedino je zapisano da da ima progresija tumorske mase u proekciji cekuma sa povećanimrazmjerina 5x6 cm . Masa ima nehomogenu struktura i opfačena sa okolnom rekativnom konglomeratom i povečane LGL.
Nalazi krvi i mokrače su u normali . Tumor markere : CEA= 3,1mg-ml, CA 19'9 8,58 U/ml
Napominjem da još nije operiran od primarmog tumora. Jer sada posteje uvjeti za operaciju?
Dosda je primao terapije sa Xelodom i Campto. Može nastavit terapiju Camto ili je potrebna promjena citostatika?

Naponjiem da pacijent oseća se dobro.Ima notmalan apetit i urednu stolici

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

02.12.2009. 22:45

Da li je sada moguća operacija ili ne to će procjeniti kirurg koji bi trebao operirati vašeg oca. Progresija koja je uočena CT-om znači da se tumor povećao. Svakako bi trebalo ili izvesti operaciju ili promijeniti citostatik, irinotekan(Campto) očito više ne djeluje.