Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


BOL IZNAD SLIJEPOG CRIJEVA


Autor Poruka

bokili

02.08.2010. 22:50

Poštovani,

Tek sam pristupila Vašem Forumu. Izvinjavam se ako je na ovu temu već bilo riječi, ali jako sam zabrinuta i svaka pomoć bi mi dobro došla. Nime, mama mi je rođena 1963. godine. Prije godinu dana je imala hirurški zahvat na srcu, izvršena joj je zamjena srčanog zaliska. Od tada je u mnogome promjenila način ishrane, izbacila je so gotovo potpuno, što se da primjetiti po oslabljenoj težini. Menstruaciju je prestala dobijati u februaru ove godine, od tada od simptoma klimaksa ima samo nagle talase vrućine i ponekad vrtoglavicu. Mešutim, ranije joj je stolica bila jako tvrda, imala je velike probleme dok se stanje nije stabilizovalo. Sad je redovna i nema nikakvih bolova ali već mjesec-dva osjeća bol u predjelu iznad slijepog crijeva, Taj bol joj je stalno prisutan, tišti je, kako ona kaže. Brine me gubitak na težini, ima dobar apetit ali je jako mršava. Ponekad se taj bol premjesti i na lijevi dio stomaka. Prije 7-8 mjeseci je doktor opšte prakse tražio da preda u laboratoriju uzorak stolice i nalaz je bio uredan, nikakvih tragova krvi nije bilo. tada je imala nesvjestice i slabljenje tjelesne težine i te simptome je doktor prepoznao kao ozbiljne. Svakog mjeseca vadi krv da bi mjerila INR, zanima me da li bi u slučaju nastanka neke druge bolesti samim tim nalazom doktori mogli primjetiti da nešto nije u redu. Brine me da li ovaj njen bol može da krije nešto ozbiljno, neku bolest debelog crijeva. Hvala unaprijed!
Neizmjerno zahvalna Bojana!

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

02.09.2010. 10:50

INR je metoda za kontrolu brzine zgrušavanja krvi i kontrolu lijekova protiv szgrušavanja krvi koje vaša majka uzima zbog presađenog srčanog zaliska. Time se pregledom ne može otkriti nikakava ozbiljnija bolest. Preporučio bih vam da vaša majka ode na pregled specijalistu gastroenterologu i ginekologu.