Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Sluz u stolici


Autor Poruka

profesorica

18.01.2008. 19:10

Poslednjih pola godine mi se desava da imam zatvor nekih 3-4 dana a nakon toga u jednom danu imam vise stolica(3-4) rijetko u vidu proliva a cesce normalne stolice. Ove stolice kadkad umiju biti tanke (citajuci vas sajt- vidim da ni to nije dobar znak). Poslednjih mjesec dana sam primijetila bjelicastu sluz u stolici (ne u svakoj stolici vec mozda u 2-3). Veoma cesto imam grceve u stomaku koji zavrsavaju gasovima posebno uvece. Da li su ovo znaci zbog kojih se treba posjetiti lijecnik i koje pretrage uraditi da bi iskljucila mogucnost raka debelog crijeva. Da li je laboratorijska analiza stolice ili vise stolica dovoljna. Sobzirom na moje godine (33) ne spadam u rizicnu kategoriju (ili ne bar jos uvijek) a i nemam genetsku predispoziciju za ovu bolest. Ipak veoma sam zabrinuta.

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

20.01.2008. 18:25

Sve što ste naveli ukazuje na to da nešto s vašim crijevima(prije svega debelim crijevom) nije u redu. Otiđite na pregle specijalistu gastroenterologu kojiće utrditi u čemu se radi i prepisati vam odgovarujeće liječenje.