Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Rak debelog crijeva


Autor Poruka

Nika i Alen

10.01.2008. 13:45

Na otvoru gdje obavljam veliku nuždu mi je se pojavilo kao nešto nabreknuto u zadnja 2-3 dana i to me boli kada obavljam veliku nuždu ili dok skupljam mišiće guzice. Još veći mi je problem što se bojim da to nije rak, a u 8. mjesecu trudnoće sam. Što da radim????? Hitno mi je potreban odgovor. Unaprijed Hvala..

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

13.01.2008. 15:45

Nije dozvoljeno postavljati dijagnozu niti dvati preporuke za liječenje samo na temelju opisa simptoma i stanja od strane bolesnika, a da se bolesnik ne pregleda i izvrše eventualno dodatno potrebne pretage. Vaš je opis, međutim, vrlo dobar pa ću, iznimno, prekršiti to pravilo uz strogu preporuku da odete na pregled svom ginekologu koji prati vašu trudnoću. Dakle, na temelju vašeg opisa, moglo bi se zaključiti da se kod vas radi o hemeroidima koji su sada možda i upaljeni, tim više što je pojava hemeroida u kasnoj trudnoći vrlo česta. Svakako otiđite na pregled ginekologu koji će utvrditi o čemu se radi i dati vam preporuke za daljnje liječenje.