Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Da li menstruacija odgađa operaciju dojke?


Autor Poruka

zeljka

22.01.2006. 12:29

Eto, pitala sam! Čekam da me pozovu na operaciju, naručena za 12. siječanj kada sam obavila pretrage, poslana doma i od tada grizem nokte i dušu, na bolovanju (normalno, u bolnici sam faktički), na posao ne mogu, čekam da me pozovu... Stiže i menstruacija, nešto sam načula, a to mi stvara dodatno problema psihičke prirode... Ne možemo si svi priuštiti ni bolovanja u životu, zar ne? Vidim da se cijenjeni doktor već neko vrijeme ne javlja, a ja molim bilo koga tko pouzdano zna odgovor na moje pitanje da mi odgovori. Hvala unaprijed!

Prim. mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

29.01.2006. 11:40

Mjesečnica u načelu ne odgađa operacijski zahvat na dojci. Međutim, mnogi liječnici i mnoge Ustanove izbjegavaju operacije dojke posljednjih 8-10 dana menstruacijskog ciklusa, preferiraju operaciju neposredno nakon mjesečnice. Otprilike 5.-12. dana menstruacijskog ciklusa dojke su najmanjeg volumena, neotečenog stromalnog i žlijezdanog tkiva pa je tada operacijski zahvat najlakši i postoperacijski oporavak je brži.