Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Ehotomografski nalaz


Autor Poruka

Ana3

07.04.2018. 17:40

Poštovani,
Molila bih Vas da mi pojasnite sljedeći nalaz:
EHO dojki: prikazu se dojke intermedijarnog tipa.
Desno perimamilarno, na oko 11 sati površno na koži se prikazuje hipo do anehogena tvorba promjera 5,2 mm koja sadrži na dnu gusti sadržaj,.d.d upalni infiltrat, inflamirana cista. U ostalom dijelu uredan integritet kože kao i potkožnog masnog tkiva.
Uredan je izgled Cooperovih ligamenata obostrano.
Na granici medijalnih kvadranata desne dojke prema mamili prikazuju se dvije anehogene okrugle tvorbe cističnog izgleda promjera 4,6 mm i 5,5 mm, supramamilano jedna manja 3,0 mm.
Lijevo se u svim segmentima prikazuju cistične tvorbe različite veličine, najveća na granici lateralnih kvartanata 8,8x9,0mm, lateralnije od nje jedna manja 4,9 mm, na granici gornjih kvadranata lijrve dojke jedna ovalna 8,8x4,5mm, cistična tvorba multilokularnog izgleda. U gornjem med.kvadrantu lijrvo još jedna sitnija cistična tvorba 4,0mm
Uredan je izgled prepektoralne muskulature.

Lijep pozdrav,
Ana

Katarina Antunac, dr. med.

19.04.2018. 09:25

Poštovana,
nalaz UZV-a točno može interpretirati samo onaj tko ga je i napravio. Ukoliko niste upućeni na nikakve daljnje pretrage smatrajte ga urednim i ponovite za nekoliko mjeseci, sukladno dogovoru