Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


mastopatija


Autor Poruka

Jadranka

17.11.2005. 12:06

Poštovani,

problem s bolnom kvržicom u dojci imam već punih 5 godina. Većinu pregleda sam obavljala u privatnoj poloklinici, gdje je ustanovljeno da se radi o mastopatiji te su mi preporučili Voltaren gel i kapi Mastodyn.
Međutim, to mi nije pomoglo. Nakon pa mjeseci došla sam na redoviti UZV pregled dojke te su mi rekli da je kvržica veličine 1,5 x 1 cm. Napravili su punkciju (bilo je jako bolno), citološki nalaz je bio uredan.
Kad san nakon godinu dana došla ponoviti UZV dojke rečeno mi je da se kvržica udvostručila te da je potrebno ponoviti punkciju što sam zbog straha od boli odbila. Trenutno čekam pregled u bolnici. Molim Vas odgovorite mi da li preporučujete otklanjanje kvržice i što mi je dalje poduzeti a da izbjegnem bolne punkcije svakih godinu. Moram napomenuti da sam stara 22 godine.
Zahvaljujem i srdačno Vas pozdravljam,
Jadranka

Prim. mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

21.11.2005. 22:35

Svakako savjetujem odstranjenje krvižice iz dojke, koja sada više i nije tako mala(3 x 2 cm). Prisustvo solidne, bolne tvorbe te veličine u dojci pobuđuje sumnju da se radi o nečem ozbiljnijem. Najvjerojatnije se radi o fibroadenomu, dobroćudnom tumoru koji se pojavljuje u dojkama mladih žena, a katkada zna biti bolan kao što je to kod Vas slučaj. Moglo bi se raditi i o upalnoj tvorbi, ali bi tada klinička slika bila dramatičnija s crvenilom i otokom kože iznad kvržice ili čak čitave dojke, vrlo jakim bolovima i čak vrućicom. Naglašavam, točnu dijagnozu može se sa sigurnošću postaviti tek nakon odstranjenja i patohistološkog pregleda.