Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


molim za mišljenje


Autor Poruka

dadica

26.10.2006. 09:15

Na zadnjem UZV pregledu nalaz je bio sljedeći:

U GLK lijeve dojke vidljive su u kontinuitetu mliječnih kanaliča cistična proširenja veličine do 2 mm. Na prijelazu lat.kvadranata desne dojke vidljiva je cistična izgleda formacija veličine oko 7x5 mm s diskretnim stražnjim akustičnim pojačanjem, relativno oštrih kontura, blago imprimira kontinuitetnu konturu fascije m. pektoralisa. Drugih žarišnih lezija dojki se ne nalazi. Nema znakova regionalne limfadenopatije.

Imam 39 god. a cista koja se spominje već je prisutna od 2003. i kreće se u dimenzijama od 3-6mm, svaki je pregled obavljan u drugoj ustanovi.

Da li postojii naznaka da se iza navedenog krije nešto zabrinjavajuće i koliko je često potrebno obavljati kontrolne preglede?

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

01.11.2006. 12:30

Ciste su česta i normalna pojava u dojkakam. Ne postoji veća učestalost pojave tumora u cistama. Kontrolne preglede treba obavljati jedamput godišnje do eventualno svakih 6 mjeseci. Budući imate 39 godina, od sljedeće godine preporučam vam da radite mamografiju barem svake dvije godine. Mamografija je najbolja metoda za ranu otkrivanje raka dojke