Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Nalaz punkcije- proliferativna bolest dojke


Autor Poruka

aanjaa

01.07.2021. 15:45

Postovani,


Molim vas objasnjenje nalaza punkcije lijeve dojke, a to je : Proliferativna bolest dojke; fokalne arhitekturalne atipije. Ponoviti uzv i cit.punkciju najdalje za 4 mjeseca ( bez obzira na dojenje).

Citoloskom analizom osrednje celularnih uzoraka nadju se manje trodimenzionalne nakupine kompaktnih sitnih stanica duktalnog epitela, jedna nakupina duktalnog epitela u obliku tubula, s prilezecim mioepitelnim stanicama, U pozadini nesto lose ocuvanih apokrinih stanica, U pozadini male gole okrugle jezgre, oskudno ruzicastog precipitata i svjezih eritrocita.


Napomene: operirala fibroadenome dojki prije 5 godina, doji dijete od 10 mjeseci. U obitelji majka oboljela od karcinoma dojke ( 62g.)


Molim vas sto ovo misljenje znaci? ponovit cu uzv dojke za 2-3 mjeseca. Imam li razloga za brigu? Sto znaci proliferativna bolest dojke s atipijom?

Hvala unaprijed.

aanjaa

01.07.2021. 16:55

Samo da napomenem,imam 29 godina. Planiramo kroz skoriji period na drugo dijete, koje cu sada staviti na cekanje zbog ovog nalaza dok ne bude sve ok. Koliko sve u svemu imam razloga za brigu?

Katarina Antunac, dr. med.

20.07.2021. 15:15

Poštovana,
proliferativna bolest dojke s atipijom nije uredan nalaz ali ne znači ni malignu bolest. Zasad su potrebne češće kontrole kako bi se na vrijeme otkrile eventualne promjene.