Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


?????


Autor Poruka

dunja

13.06.2006. 19:30

Imam 29 godina. Barem jedamput do dvaput godišnje mi se desi sljedeča situacija; ljeva dojka mi otekne i do dva broja grudnjaka, sa strane prema pazuhu bude sva puna velikih kvrga koje su veoma bolne i u samom pokretu i na dodir, kroz par dana sve se proširi i na područje pazuha znaju se i tamo zadebljati linfni čvorovi. Počne me jako boliti ruka i naj češće sa dolaskom menstruacije simptomi nestanu. Prije dvije godine sam bila kod onkologa i rekao mi je da je to samo masteopatija. moje pitanje je; pošto mi se to desilo i prošli mjesec, da li bih radi toga trebala uvesti redovite kontrole, možda otići na ultrazvuk ili na mamografiju? Ili je za sada to uobičajna situacija koja me ne bi trebala plašiti? Unaprjed hvala

Prim. mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

15.06.2006. 22:30

Dojke pred mjesečnicu nabujaju i oteknu u manjoj ili većoj mjeri i budu bolne kod gotovo svih žena. Postoji tračak žljezdanog tkiva dojke koji se proteže i u pazuh pa i on zna nateći prije menstruacije. U stanju otečenosti prije menstruacije nemoguće je obaviti točan i pouzdan pregled dojki. Zbog toga se svi pregledi i sve pretrage dojki obavljaju 5.-8. dan od početka mjesečnice(krvarenja). U to vrijeme se javite liječniku na pregled i tada će se pozdano moći utvrditi da li je s vašim dojkama sve u redu.