Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


moja mama


Autor Poruka

Eva

05.06.2006. 09:20

Dragi doktore,

moja majka je dobila diagnozu rak dojke prosle sedmice. Ja mislim da je se to otkrilo veoma kasno posto je rak vec 5 cm velik. Citala sam da treba 5-8 godina da rak bude 1 cm... Dobila je vrijeme za operaciju sljedece sedmice i ja se naravno nadam kao i svi clanovi nase familje da ce uspjeti odstraniti sve i da ce nasa majka ozdraviti. Mozda smo previse naivni ali nada nam je jedino ostala.

Mi trenutno neznamo koja je vrsta raka i koliko je se prosirilo ali moja mama cesto jadi kako je boli cijela desna ruka, u koliko se rak prosirio ispod pazuha i ruke koja je terapija najbolja?

Mi se nalazimo u Svedskoj i ja nisam toliko upucena u njihovu mogucnost da daju mojoj mami najbolju njegu, kakvog ste vi misljenja?

Sta mi mozemo uraditi za nju i kako da joj damo podrsku?

Puno vam hvala!
Eva

Prim. mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

12.06.2006. 22:51

Vaša će majka u Švedskoj dobiti vrhunsku medicinsku uslugu, jednaku kao i u domovini(R. Hrvatska). Tumor od 5 cm svakako spada u uznapredovalije tumore, ali ako nema udaljenih metstaza u druge organe i tkiva osim u limfne čvorove pazuha, još uvijek postoje vrlo dobri izgledi.
Javite mi se nakon operacije kada budu poznati svi važni podaci potrebi za određivanje prognoze i daljnjeg liječenja.