Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


rak dojke sa metastazom na kosti


Autor Poruka

emilija

26.02.2006. 23:39

Moja tetka je pre tri godine operisala rak dojke koji je imao metastaze na limfne zlezde. Do skoro je sve bilo u redu ali je poslednja scintigrafija pokazala na nekoliko mesta neko asimetricno vezivanje u kostima. Pre dve nedelje napuklo joj je rame. Lekari su joj prepisali 5 zracnih terapija. Da li ce taj broj zracenja pomoci zaustavljanju daljeg sirenja bolesti i da li postoji neki nacin da joj pomognemo?

Prim. mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

02.03.2006. 19:20

Zračenje ramena će pomoći da se sanira metastatsko žarište u kostima ramena i utiša bol u ramenu, ali neće djelovati na druga žarišta metastaza u kostima ili drugim organima niti će zaustaviti širenje bolesti u organizmu. Da bi se djelovalo na sva žarišta metastaza u organizmu i usporilo(tek eventualno zaustavilo) daljnje širenje raka u organizmu, potrebno je primijeniti sistemske načine liječenja, a to su ili hormonoterapija ili kemoterapija ili imunoterapija.