Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


HER-2/neu:+++ (ponovo)


Autor Poruka

Ante

02.03.2006. 20:31

Postovani!
Vjerovatno cete se sjetiti problema moje supruge sa dijagnosticiranim Her-2 poz +++ . trenutno je u fazi kemoterapija (treća od 6 prepisanih). Prije dva dana tocnije u utorak izašao je članak u Večernjem listu da od 13. ožujka ove godine HZZO stavlja na listu nekoliko lijekova za teške bolesnike, a među njima i lijek Herceptin koji bi vjerovatno mogao biti koristan i u našem slučaju.
Molim Vas ako mi možete odgovoriti kolika su vaša saznanja dali je to točno, od kada se očekuje primjena, kakva mora biti dijagnoza, i dali imamo i mi pravo na to . ( naša dijagnoza se još uvjek nalazi na ovim forumima). I dodatno dali ima nekih novosti oko načina liječenja ovakvih slučajeva.
Naravno postavljam pitanje za nešto što možda još uvijek ni vi neznate, ali eto jednostavno moram.
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
Ante

Prim. mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

03.03.2006. 20:37

Herceptin i sada nalazi na listi HZZO-a ali samo za liječenje bolesnica s metastazama. Što se tiče novog "fonda za skupe lijekove" o kojem ste čitali u novinama, indikacija se najvjerojatnije neće proširiti i na adjuvantnu primjenu. Ipak, treba pričekati službeno objavljivanje u Narodnim Novinama kada će se znati svi detalji i datum početka primjene.
Za sada nema drugih novosti u vezi liječenja vaše supruge.