Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ruka otice


Autor Poruka

dragan

28.05.2006. 20:32

postovani,
imam prijateljicu koja je pre dve godine operisala desnu dojku i odstranjen joj je tumor.ona ima sada 39 godina.nedavno je nabavila kineske preparate Tianshi,za ciscenje organizma.nakon dva dana koriscenja doslo je do naglog oticanja desne ruke i prestala je sa tom terapijom.otisla je kod lekara i on joj je rekao da prestane sa tom terapijom ali joj nije dao odgovor oko oticanja ruke.proslo je vise od mesec dana a njena ruka je i dalje otecena,i mnogo me zabrinjava a nju pogotovo.molim vas za odgovor o nastaloj pojavi i o stetnosti iste.
unapred zahvaljujem na odgovoru.

Prim. mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

29.05.2006. 21:56

Oticanje ruke na strani koje je operirana dojka i odstranjeni su limfni čvorovi iz pazuha česta je pojava. Uzrokovana je otežanom cirkulacijom limfe u toj ruci što je posljedica prerezanih limfnih žila u pazuhu u tijeku operacije kada su vađeni limfni čvorovi. Ta se pojava zove limfedem i rijetko može biti vrlo opsežan i problematičan za liječenje. Liječi se uglavnom različitim načinima fizikalnog liječenja(gimnastika, limfna drenaža i slično i spada u djelokrug rada specijalista fizijatara.