Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


taksani


Autor Poruka

mirna

31.05.2006. 23:53

Postovani, da li biste mogli napisati nesto vise o Taxolu tj. lijecenju taksanima kod metastaza? Koliko je uspjesan metod u odnosu na klasicne kemioterapijske metode (FAC, CMF)? Takodje me interesira sta je to sto je najnoviji metod a koristi se kod nas u lijecenju metastatskog tumora dojke? (radi se o gospodji kojoj je otkriven rak dojke davne 1989. godine i nakon mastektomije je izvrseno zracenje, tumor je bio hormonski zavisan.Pila je nolvadex da bi se 1993. godine pojavile metastaze na plucima i kostima. tada je u terapiju uvedena FAC, odnosno CMF uz zracenje. odreagovala je odlicno i sekundarni depoziti su se potpuno povukli. uveden je lijek Orimeten.Opet 2003. otkriven je tumor na frontalnom reznju mozga koji je kirurski odstranjen i uz zracenje mozga kao i uz primjenu CCNU ona je opet oporavljena.Promjenjena je terapija pa umjesto orimetena uvedene su tablete Femara.Prije nekoliko dana otkrivene su promjene na jetri i onkolog savjetuje lijecenje taksanima.unapred zahvalna

Prim. mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

12.06.2006. 22:23

Taksani(paklitaksel ili docetaksel) su citostatici koji su prije petnaestak godina uvedeni u liječenje raka dojke. Oni predstavljaju najnoviju i najdjelotvorniju skupinu citostatika. Svakako prihvatite prijedlog onkologa i liječenje taksanima. Preporučio bih kombinaciju docetaksela("Taxotere-a"blunk i kapecitabina("xeloda-e"blunk što jue danas najučinkovitija kombinacija za liječenje bolesnica s metastatskim rakom dojke koje su već liječene antraciklinima(doksorubicin ili epidoksorubicin).