Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Tumacenje nalaza


Autor Poruka

TamaraDj

12.07.2013. 17:50

Imam 32 godine, radila sam UZ dojke, i u nalazu mi pise: Dojke su fobrogl celim koprusom, sa znacima fibocisticne delo fibroadenomatozne displazije, izrazenije u desnoj dojci gde su u GLK diferencira veliko solidni lobulirani delom neostro ograniceni TU sa zonama cisticne degeneracije i sa kalcifikacijama, najveceg TD 37x20mm. U lateralnom delu sa posterionrom atenuacijom i fiksira kuperov ligament. Aksile bez znaka pat limfadenopatije.
Molim tumacenje nalaza i sta dalje ciniti??

Katarina Antunac, dr. med.

23.07.2013. 16:25

Mislim da se morate vratiti liječniku koji Vam je radio UZV te tražiti objašnjenje i upute za daljnje pretrage odnosno kontrole.

ivana1006

16.08.2013. 21:40

Dobar dan,imam 25 godina i unazad godinu dana znam imati bolove u desnoj bradavici toliko jako da ne mogu niti majcu imati preko i tu bol prati jski svrbez bradavice.prije 3 dana mi se svrbez ponovio bez boli i bradavica se uvukla.ozvlacenjem sam primjetila sivu kvrzicu,sitne krvave tockice na vrhu bradavice i zuti iscjedak.doktorica je nakon pregleda u nalaz napisala ovako: palp.obostrano cvoraste mastopaticne promjene uz brojne konglomerate.kontrola sa nalazom ultrazvuks i citoloski pregled iscjedaka.mene zanima sto tocno znaci ovo "uz brojne konglomerate".sto su konglomerati?unaprijed hvala

Katarina Antunac, dr. med.

30.08.2013. 14:30

Poštovana,
konglomerat znači nakupina. Svakako obavite preporučeni UZV pregled te citološki pregled iscjetka.