Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Uz dojke


Autor Poruka

Sarajlijka

04.04.2017. 14:20

Imam 26 godina i prije mjesec dana sam napipala nesto u lijevoj dojci, tvrdo velicine 2 cm.radila uz dojke i predlozena mi biopsija ali od kako sam dobila menstruaciju malo se smanjilo, voljela bih vase musljenjw na nalaz:lijevo supraareolarno na granici GK nejasno ogranicena masa oko 2 cm koja nije infiltrativnih karakteristika ali je nejasne etiologije.odgovara i hronicnoj apscesnoj kolekciji sa naehogenim i hepohogenim zonama iste

Svezamamu

06.04.2017. 22:05

Mozete li mi reci nesto o ovome:
Tu mammae lat dex duoplex T1NOMx
Unapred zahvalna.

Katarina Antunac, dr. med.

10.04.2017. 12:05

Poštovana Svezamamu,
nažalost ne mogu Vam reći ništa više osim da se radi o tumoru.
Kad budete imali više podataka, slobodno me kontaktirajte.

Katarina Antunac, dr. med.

10.04.2017. 12:05

Poštovana Sarajlijka,
prema navedenom, radiolog sumnja da se radi o nakupini gnoja te da nije u pitanju zloćudna promjena ali Vi svakako napravite predloženu punkciju.

hippo

01.05.2017. 19:20

Poštovana, prije mjesec dana bila sam na sistematskom pregledu, između ostalog i UZV dojke je napravljen, sve uredno. Međutim na jači stisak mi iz bradavice izađe oskudan iscjedak (znači nikada ne izlazi spontano) koji je žućkaste, a sada je i malo zelenkaste boje. Takav iscjedak veličine malene kapljice se pojavi na jak stisak ovje dojke. Imam 38 godina, mama i baka su bolovale od raka dojke. Imam i dvoje djece,dojiti sam prestala prije 4 godine i cijelo vrijeme kod samopregleda mogu kod jakog stiska istisnuti takav iscjedak, samo mi se čini da je sad bio pomalo zelen. Za napomenuti je da imam ugrađenu mirenu. Imam li razloga za brigu, so obzirom da redovno idem na UZV i da je na zadnjem pregledu prije samo mjesec dana sve bilo u redu. Od čega se pojavi tako žućkasto zelenkast iscjedak? Što biste mi preporučili? Hvala

hippo

02.05.2017. 11:05

samo da dodam i to da se iscjedak javlja iz obje dojke i to iz više kanalića u svakoj dojci

Katarina Antunac, dr. med.

08.05.2017. 18:30

Poštovana,
iscjedak iz dojke se može javiti kod niza različitih stanja te bi bilo najbolje konzultirati endokrinologa. Kako se javlja iz obje dojke a UZV dojki je uredan, najvjerojatnije nije u podlozi maligna bolest ali bilo bi dobro učiniti i citološku analizu iscjetka.

hippo

16.05.2017. 16:15

poštovana, sukladno Vašoj preporuci obavila sam citološku analizu dojke i dobila sljedeći nalaz:
desno: kroz 3 dana pjenušave stanice, kapljice i kristali ekstracelularne masti, sekret i tek nešto papilarnih nakupina stanica duktalnog epitela dijelom u fagocitnoj transformaciji (samo u eksprimatu trećeg dana)
lijevo: pjenušave stanice, kapljice i kristali ekstracelularne masti, sekret i skvame.

Mišljenje: preporuča se ponovna kontrola eksprimata kroz 3 mjeseca.
Možete li mi pojasniti što znači ovaj nalaz, pretpostavljam da nije ništa loše jer se ne navodi atipija, niti nekakve druge kontrole... Hvala puno

Katarina Antunac, dr. med.

18.05.2017. 09:50

Poštovana,
upravo kao što ste i sami zaključili, ne navodi se atipija niti maligne stanice. Svakako obavite preporučenu kontrolu za 3 mjeseca.

hippo

23.11.2017. 14:10

Poštovana, evo nastavljam svoje postove u ovom forumu kako biste imali uvid u povijesno stanje. Naime, radila sam još dvije kontrole iscjedaka iz obje dojke. Svaki put dobijem preporuku za kontrolu za 3 mjeseca što i poštujem.
Zadnji nalaz od prije par dana je ovakav:
makroskopski, iz lijeve dojke iz više kanalića srednje obilan, svijetlozeleni iscjedak
iz desne iz sredine srednjeobilan, svijetlozeleni
MIKROSKOPSKI:
U razmazima eksprimata desne dojke nađena je tek pokoja mala papilarna nakupina i pojedinačna stanica duktalnog epitela, pjenušave stanice, nešto očuvanih i razorenih granulocita, nešto hemoliziranih eritrocita, sekret i skvame.
U razmazima eksprimata lijeve dojke nađena je tek pokoja mala pojedinačna stanica duktalnog epitela, pjenušave stanice, dosta očuvanih i razorenih granulocita, nešto hemoliziranih eritrocita, sekret i skvame. MIŠLJENJE: kontrola iscjetka obje dojke za 3 mjeseca (granulociti i eritrociti). Radila sam mamografiju u listopadu i bila je uredna. UZV u ožujku ove godine, isto uredan. Trebam li biti zabrinuta i na što upućuje ovakav nalaz u iscjetku? Da napravim možda galaktografiju? Hvala Vam lijepo

Katarina Antunac, dr. med.

30.11.2017. 11:20

Poštovana Hippo,
u pravu ste, mislim da bi bilo dobro napraviti galaktografiju.
Svakako se javite i endokrinologu kako bi se utvrdio razlog iscjetka.