Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Zdravstveno u Hrvatskoj


Autor Poruka

sweet_ina

25.04.2007. 16:15

Postovani,
Imam 25 godina i trenutno zivim u Njemackoj.Krajem kolovoza prosle godine mi je dijagnosticiran rak dojke,primila sam 4 ciklusa EC i 4 Taxotere+Xeloda ,nakon cega mi je lijeva dojka ipak odstranjena 16.03.2007.zbog velicine tumora koji se sa 7 cm smanjio,tj. podijelio na jedan od 1 cm i jedan od 3,te zbog "prevelikog rizika",odnosno moje dobi.Upucena sam i na 33 zracenja i moram uzimati Tamoksifen (1x dnevno iducih 5 godina) i Zoladex injekcije (1x mjesecno iducih 5 godina).Posto se nakon zracenja namjeravam vratiti u Hrvatsku,zanima me na koji to nacin funkcionira.Namjeravam odmah potraziti doktora opce medicine i ginekologa,ali ne bi htjela da ovu terapiju dovedu u pitanje jer ovdje osjecam da sam u dobrim rukama i da doktori znaju sto rade.Trebam li uzeti neke papire(sve je na njemackom)?Da li ce me moj ginekolog uputiti dalje ili moram na svoju ruku istrazivati gdje moram ici?Da li mi mozete nekoga u Zagrebu preporuciti,jer mi je jako bitno da sada budem u dobrim i pouzdanim rukama?

Unaprijed hvala

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

04.05.2007. 23:10

Ginekolozi se u Hrvatskoj ne bave liječenjem raka dojke, nego se to vrši u specijaliziranim onkološkim ustanovama. Kada se budete vratili u Hrvatsku vaš liječnik primarne zaštite kojeg budete odabrali uputiti će vas u jedan od specijaliziranih onkoloških centara u Hrvatskoj što ovisi u koji ćete se grad/mjesto vratiti. Specijalizirani onkološki centri postoje u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu.Međutim, moram vam odmah reći da se liječenje raka dojke u Hrvatskoj provodi na nešto drugačiji način. Zoladex se daje samo dvije godine, a, zapravo, nakon tako agresivne kemoterapije kod vas niti ne postoji potreba da ga primate. Dovoljan je Nolvadex.