Rak vrata maternice i HPV


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 128 | Broj poruka: 314

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Dali bradavica na penisu znaci i zarazenost HPV virusom???


Autor Poruka

leeeo

16.09.2010. 18:56

Postovani, umirem od brige i zanima me dali sama prisutnost bradavice na penisu znaci i postojanje HPV virusa, odnosno HPV infekcije???

ingrid777

18.09.2010. 14:15

postovani,primjetila sam sinoc kod decka,na tijelu penisa nesto poput bradavice,bubuljice..roskasto je i oblo..jedna jedina ima,prije ju nisam nikada primjetila,tj mislim da ju je sada tek i dobio..dali to moze biti bubuljica tako bas na tijelu penisa,to nisam nikada vidjela...mene je strah da mozda nije kondilom iako sam vidjela slike kondiloma i nebi trebalo biti to..molim vas odgovrite mi cim prije..dali da se brinem ili je bezopasno...hvala unaprijed

Marija Hršak, dr. med.

08.10.2010. 12:31

Poštovani, virusne bradavice mogu biti uzrokovane različitim virusima, a ne samo HPV-om. Kondilomi su bradavičaste izrasline koje su uzrokovane HPV virusom niskog rizika, a mogu biti glatki i šiljasti. Teško je bez pregleda odgovoriti na Vaša pitanja. Savjetujem da se obratite svom liječniku, te će on pregledom odlučiti da li je potrebno daljnje liječenje ili ne, odnosno odstraniti bradavicu i analizirati je histološki da se vidi točno o čemu se radi. Svakako savjetujem da se testirate na HPV.