Rak vrata maternice i HPV


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 128 | Broj poruka: 314

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


hpv i cin1 , plus osip


Autor Poruka

johana

21.03.2010. 16:10

Moja necakinja ima 23 godine i vec jedno cetiri godine dobiva crveni, svrabljivi osip po trbuhu koji dodje i prodje. Davali su joj samo razne kreme no nista nije rjeseno za stalno. Prije jedno dvije godine dijagnositiciran je CIN 1 , ali ne i HPV, dobila je antibiotike i kreme no nakon godinu dana nista se nije promijenilo i djagnosticiran je i HPV, i visko i nisko rizicne grupe.Napravljena je biopsija. Sada se opet ceka novi Papa test. Uz to ima i gastritis, pije lijek za to . Ima li to sve neke veze. Da li joj gastritis smanjuje imunitet da se bori sa HPV-om? Osjeca se dobro iako cesto dosta umorno. Kakve su prognoze. Sta da radi? Hvala puno!

Marija Hršak, dr. med.

29.03.2010. 21:00

Poštovana, moguće je da gastritis smanjuje imunološki odgovor organizma u borbi protiv infekcije. Stoga ga je potrebno jačati i dalje nekim od preparata prisutnim na tržištu. Niste mi napisali kakav je bio histološki nalaz biopsije. Svi daljnji postupci će ovisiti o nalazu ovog PAPA testa. Svakako je potrebno redovito se i dalje kontrolirati.

johana

01.04.2010. 00:05

moja necakinja je na novom Papa testu opet na zalost dobila potvrdu da je HPV jos prisutan. Znaci ima ga vec jedno 3 godine, a CIN 1 jedno godinu dana. Isla je kod ginekologa u svom mjestu ali ije pomoglo. Sada je kod doktora u Zagrebu. Ginekolog je odlucio da ce dolaziti na sesije
" premazivanja" , ne znam tocno sto je to. Osip koji je imala po trbuhu se sada povukao. Ginekolog nije obratio posebnu pozornost na osip- ne smatra da je u vezi sa HPV-o i CIN 1 stanjem. Koliko stres ustjece na njezino stanje? Naime, roditelji su se razveli i ona dosta pati jer roditelji nisu uspjeli odrzati civiliziran odnos.Rekli ste da gastritis moze smanjiti imunitet te da uzme neke dodatne lijekove. Koje?Ona s eosjeca dobro, normalno.
hvala, vrlo sam zabrinuta. Moze li se izlijeciti posve ili ce biti stalno rizicna?