Rak vrata maternice i HPV


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 128 | Broj poruka: 314

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Slozena situacija, CIN I, HPV, klamidija...


Autor Poruka

MissChocolate

29.03.2009. 12:35

Postovana!
Otvaram novu temu zbog slozenosti moje situacije, bar ju ja tako vidim.

Trenutno imam 20,5 godina. S 16 godina sam imala prvog partnera i s 16.5 mi je dijagnosticiran CIN I. Tad nisam imala pojma sto to znaci, kako se dobiva niti da ima direktne veze s HPV-om. Ginekologica kod koje sam bila nije izrazavala zabrinutost zbog toga pa sam i ja mislila da to nije nista bitno. Otkad sam navrsila 18 do 19 i pol godina nisam imala ginekologa.

U sijecnju ove godine sam zavrsila u bolnici zbog upale bubrega uzrokovane s E.coli. Tu su mi pronasli klamidiju i ostala sam prilicno zatecena nalazom. Naime, zadnji nezasticeni odnos sam imala u 6. mj. 2008. ako iskljucimo mog sadasnjeg decka. Papa test iz 5. mjeseca 2008. mi je bio uredan. Kako moj decko nije bio ni sa kim 10 mjeseci prije mene, a taj decko iz 6.mj. je tvrdio da je zdrav zakljucili smo da sam ju morala dobiti na neki drugi nacin ili da ju je moj decko 'donio' u vezu. Upravo u to vrijeme (sijecanj 2009.) mom decku se pojavio osip i otezano mokrenje što je rijesio antibioticima koje mu je prepisala lijecnica opce prakse. Kasnije sam procitala da je to jedan od simpoma zaraze klamidijom koji se moze javiti oko tri tjedna nakon zaraze.

Tri tjedna nakon terapije sumamedom (3 puta po 1 gram za mene i 1,5 gram za njega) otisli smo na kontrolu. Njegov nalaz je bio uredan (ali nije ga radio u zaraznoj bolnici, cula sam da samo oni imaju potpuno pouzdanu metodu), a meni je uz klamidiju pronađen HPV i visokog i niskog rizika. Ne moram vam ni pricati kako je to utjecalo na nasu vezu i povjerenje u njoj.

Imam hrpu pitanja i jednostavno bih voljela cuti neke odgovore.

Je li moguce da je moj decko donio HPV i klamidiju, a 10 mjeseci nije imao nikoga i nije imao nikakve simptome?
Je li moguce da sam ja dobila u 6. mjesecu 2008. te bolesti i da nisam imala nikakve simptome?

Ima li veze ovaj njegov osip u 1. mjesecu i jel tocno da se javlja tri tjedna nakon zaraze? Znaci li to da ga ja nisam zarazila odmah na pocetku veze? Ili to moze znaciti da je tri tjedna prije tog osipa bio s nekom drugom?

Mislite li da sam ja vec sa 16 godina imala HPV i da je on uzrokovao CIN I ili sam CIN I mogla dobiti i na neki drugi nacin?

Sto sad s mojim HPV-om? Ukoliko ojacam imunitet i on se povuce, znaci li to da on nije vise u organizmu ili ga ja i dalje imam i moze mi se opet pokazati na testovima kad mi padne imunitet? Mogu li se tog zla ikada rijesiti?

Znam da dok god sam pozitivna na HPV i klamidiju seks bez kondoma ne dolazi u obzir. Jel mogu i nakon sto prestanem biti pozitvna nekoga zaraziti? A moj decko? Znaci li HPV da seks bez kondoma ne dolazi u obzir vise nikada niti za mene niti za njega? Sto je s oralnim seksom?

Mislite li da bih trebala prestati piti oralnu kontracepciju? Pijem Yasmin. Imam same pozitivne rekacije na njih. Da li je moguce da moja terapija Sumamedom nije djelovala zbog toga sto sam Yasmin iskoristila kao hitnu kontracepciju nakon sto sam zaboravila popiti tabletu u prvom tjednu, a kondom nam je pukao?

Da li je tocno da su samo nalazi u zaraznoj bolnici potpuno tocni jer samo oni primjenjuju odredjenu metodu (DNA hibridizacija?!)

Kako nekome dokazati da nije postojao nitko treci u vezi kad je situacija ovakva?
Eh, na ovo ne morate odgovoriti...

Zao mi je zbog toliko pitanja, ali u glavi mi se roji toliko misli da bih stvarno voljela cuti bar neke odgovore. Jasno mi je da je ovo samo internet, da se mnogo mojih pitanja temelji na hipotezama, ali trenutno sve oko mene je neka hipoteza...

Hvala Vam unaprijed!