Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


EEG - nije dobar


Autor Poruka

vz1

04.02.2008. 14:50

Poštovani,
unazada nekoliko mjeseci moja kći (16 g.), ima povremeno glavobolje,mučnine,bolove u trbuhu, lošu koncentraciju. Obavili smo niz pretraga i ne zna nitko što joj je. Prvi EEG napravljen u listopadu bio je loš, drugi u studenom dobar.MR isto nalaz dobar.
U siječnju je kći pala u nesvijest i bila bez svijesti 5-6 sekundi, odma sutradan opet radimo EEG koji nije dobar i nakon 10 dana opet-isto nije dobar. Napisat ću vam zadnji nalaz jer su i prethodni EEG nalazi istog sadržaja.
"Srednjevoltažna cerebralna aktivnost je frekvencije 9-10 c/sec.
Blokiranje djelomično izraženo.Povremeno se interponiraju sporiji valovi 4-5 c/sec iznad obje hemisfere.Na HV i FS paroksizmi visoko voltažnih oštrijih valova 6-7 c/sec u trajanju od 0,5 do 1 sec.Nema jasnih asimetrija.
EEg nalaz dizritmički promjenjen sa paroksizmima na HV i FS."

Lijepo vas molim, recite mi što mislite da bi to moglo biti. Je li zabrinjavajuće što više puta EEG nije dobar i koliko često to treba kontrolirati.Može li sve to biti odraz jako burnog puberteta ili se treba zabrinuti (iako sam već vrlo zabrinuta).
Ne znam ima li veze,ali kći je pod jakim stresom zbog škole i jako je popustila.Mi ne vršimo prtisak,ali nju to muči.U zadnjih 2-3 tjedna nije imala glavobolje.

Pronašli su joj stafilokoka i nije dobar nalaz Serologija virusa:

Antitijela na kapsularni antigen Eppstein-Barr virusa EA (D) klase IgG 113.8 h AU/ml neg:<20
poz:>20
Antitijela na nauklearni antigen Eppstein_Barr virusa (EBNA)klase IgG 143.7
Antitijela kapsularni...................................................(CA)klase IgM 5.2
Antitijela na rani difuzni antigen Eppstein_Barr virusa EA (D) klase IgG 28.6

Molim vas vaše mišljenje.Hvala

Prof. dr. sc. Vida Demarin, dr. med

06.03.2008. 15:05

Poštovana,
savjetujem vam da se obartite svom pedijatru jer dob od 16 godina još uvijek spada u pedijatrijsku populaciju. Svakako uzmite sve nalaze pretraga sa sobom kako bi liječnik mogao dobiti cjelovitu sliku. Također vam savjetujem da pazite na zdravu i redovitu prehranu djeteta te mu omogućite izbjegavanje stresnih situacija kada je to moguće. Dovoljna količina sna je također ključna u zdravom odrastanju.