Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


EEG / Tumač nalaza


Autor Poruka

Alex191

26.06.2012. 11:35

Poštovanje.
Molim Vas tumač nalaza.

Uputna dijagnoza: Morbi discorum inervertebraulium cervi
EEG nalaz: Niže do srednjevoltažna osnovna cerebralna aktivnost je u miješanju alfa, srednjebrzoj i beta frekvenciji.
Manja količina sporih valova 6-7 Hz, vidi se povremeno FCP, tek nešto naglašenije desno.
Paroksizma nema.
Na HV i FS bez novosti.
Nalaz je lakše disritmičan FCP, više desno.

Unaprijed zahvaljujem!

Lp.

nibero

27.06.2012. 15:15

poštovani,imam curicu 5,5 godina koja je u jednom periodu imala česte glavobolje ali to se sad smirilo,normalno se razvija i sve funkcionira super,da naglasim da je ljevak!od nalaza smo radili okulistu i sve je uredu i eeg koji nam baš nije jasan a naša doktorica ju uporno želi smjestit u bolnicu,neuropedijarta dugo čekamo pa bi vas molila ukratko objašnjenje!snimanje je učinjeno u budnosti,pospanosti i spavanju!osnovna cerebralna aktivnost je theta promjenjivih amplituda i mješanih frekvencija.tijekom cijelog snimanja se više desno PTO grupiraju sporije theta oko 4 Hz na IFS iste promjene.ZAključak:nalaz je dizritmički promjenjen!


LP!

Prof. dr. sc. Vesna Brinar, dr. med.

09.07.2012. 17:20

Nalaz EEG nije zabrinjavajući. On je zapravo u fiziološkim varijacijama normale. No kao i svi laboratorijski nalazi takav nalaz ne znači ništa bez kliničkih simptoma.
Vidim da je Vaša uputna dijagnoza protruzija diska pa mi jije jasno radi čega je učinjen EEG. EEG je relevantan u dijagnozi epilepsije, posttraumatskih stanja i encefalopatskih poremećaja različitog uzroka, no ne vidim razlog ili poveznicu između diskopatije vratnih kralježaka i EEG-a.
Uglavnom ništa zabrinjavajuće za Vas.

Prof. dr. sc. Vesna Brinar, dr. med.

09.07.2012. 17:20

Nije mi jasno zašto žele curicu smjestiti u bolnicu. EEG nalaz u njenoj životnoj dobi kako ste opisali nije patološki promjenjen. Dizritmija je normalan nalaz jer se moždana aktivnost tek razvija i poslije puberteta polako poprima karakteristike odraslih. Pojava theta valova nije nešto što bi Vas trebalo zabrinjavati tim više što je dijete klinički dobro.